Πέτρος Βαφίνης: Ο εσωτερικός τουρισμός βοήθεια, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας

Προέβλεψε πολύ δύσκολη χρονιά φέτος για τις Σποράδες

Τα νησιά των Σποράδων φέτος στοχεύουν στον εσωτερικό τουρισμό, που δεν θα σώσει την παρτίδα, αλλά θα είναι μια βοήθεια για να σωθούν θέσεις εργασίας, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο δήμαρχος Αλοννήσου και επαγγελματίας του τουρισμού Πέτρος Βαφίνης. Ο ίδιος, συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, εξέφρασε την ευχή να δουλέψει ο τουρισμός για να μπορέσουν οι κάτοικοι των νησιών να παραμείνουν όρθιοι οικονομικά, αλλά να παραμείνουν υγειονομικά ασφαλείς.
Όπως είπε, πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού, ότι φέτος η χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Υπάρχουν κάποια ζητήματα και προβλήματα που δεν τα έχουμε επεξεργαστεί καλά και για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.
«Βεβαίως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή να αφήσουμε τη χρονιά να πάει χαμένη, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, οι Δημοτικές Αρχές και οι επιχειρηματίες, για να προσελκύσουμε κόσμο, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων των νησιών ζει από τον τουρισμό», επισήμανε ο κ. Βαφίνης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα άλλα επαγγέλματα που είναι και αυτά αλυσίδα, είναι όλα συνάρτηση του τουρισμού, που αν πάει καλά δουλεύουν και αυτά, αλλά αν δεν δουλέψει, δεν θα δουλέψουν και τα άλλα επαγγέλματα.

Επιμένει και ζητά την υγειονομική θωράκιση των νησιών

Ο κ. Βαφίνης διερωτήθηκε αν, εν μέσω τουριστικής περιόδου και κίνησης στην Αλόννησο, στις αρχές Αυγούστου, αν εμφανιστούν θετικά δείγματα κορωνοϊού, δεν θα γίνουν ακυρώσεις για όσους έχουν κάνει κράτηση δωματίων για το επόμενο διάστημα;
Ο δήμαρχος είπε ότι επιμένει και ζητά την υγειονομική θωράκιση των νησιών με στελέχωση με ιατρικός προσωπικό και διαγνωστικά τεστ, διότι δεν αφορά μόνο τους τουρίστες, αλλά περισσότερο του κατοίκους.
Αναφορικά με την κίνηση, ο κ. Βαφίνης είπε ότι ο τουρισμός στο νησί και στις Σποράδες προέρχεται κυρίως από «κόκκινες» χώρες του εξωτερικού, που δεν έχουν ανακοινώσει ότι θα έχουν πτήσεις στα αεροδρόμια της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου, όπως Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία, Σουηδία, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του τουρισμού. Ωστόσο εκτίμησε, ότι όλα θα εξελίσσονται ανά εβδομάδα, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.
Τι θα γίνει με την ακτοπλοΐα
Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι τα νησιά φέτος στοχεύουν στον εσωτερικό τουρισμό, που δεν θα σώσει την παρτίδα, αλλά θα είναι μια βοήθεια για να σωθούν θέσεις εργασίας.
Τέλος, αναφορικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ο κ. Βαφίνης τόνισε ότι από πληροφόρηση που έχει από την 1η Ιουνίου, θα μπει στη γραμμή Βόλος – Σποράδες το πλοίο Εξπρές Σκιάθος, θα παραμείνει το «Πρωτεύς» με περισσότερα δρομολόγια από το Μαντούδι Εύβοιας, ενώ η δρομολόγηση του ταχύπλοου Flyingcat, θα εξαρτηθεί από την κίνηση που υπάρχει στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Ακόμη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για το δρομολόγιο του πλοίου «Αχιλλέας», που εκτελεί το δρομολόγιο Κύμη – Σκόπελος – Αλόννησος, που μεταφέρει ένα μεγάλο κομμάτι Αθηναίων και επισκεπτών από την Κεντρική Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.