Πιέζουν ασφυκτικά πλέον τα funds για την είσπραξη χρεών-Παράπονα δανειοληπτών από τη Μαγνησία

Πλήθος διαμαρτυριών

«Βρόγχος» έχουν γίνει τα δάνεια για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, που μη γνωρίζοντας πώς να ανταπεξέλθουν, αδρανούν, δίνοντας το «ελεύθερο» στα funds που έχουν πάρει τα δάνειά τους, να πιέζουν δραματικά, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης.

Κυνηγούν ακόμη και … καρκινοπαθείς, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο της ΕΕΚΕ

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Παναγιώτης Καλόφωνος οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, ο οποίος κάλεσε τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ρύθμιση των οφειλών τους, να απευθύνονται στην ΕΕΚΕ.
Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο, δανειολήπτρια σε χωριό της Ρόδου κινδύνεψε να χάσει το σπίτι της, 45 ετών, διότι η γυναίκα που δούλευε για πολλά χρόνια, έκανε αίτηση συνταξιοδότησης και στο πλαίσιο της προσωρινής σύνταξης που έπαιρνε 301,57 € δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώνει εύκολα.

Πλειστηριασμός ή αναγκαστική προσημείωση

Η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, διότι την απειλούσαν ότι θα βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό ή σε αναγκαστική προσημείωση, κάτι που την τρόμαξε.
Επικοινωνώντας μαζί μας, κάναμε προσπάθειες που μας πήραν 2-3 μήνες και καταφέραμε να μην μπει το σπίτι σε αναγκαστική προσημείωση, διότι το δάνειο είχε φτάσει 28.500 €, διαγράφηκαν τα 18.000 € και έγινε ρύθμιση για 7.824 €, με ποσό δόσης 80 € μηνιαίως έντοκα (θα πληρώσει 9600 € στο τέλος) σε 120 μήνες, μέχρι να βγει η σύνταξή της, ανέφερε ο κ. Καλόφωνος.
Ο ίδιος είπε, ότι η γυναίκα κατάφερε να σώσει το σπίτι της, γιατί λόγω ανάγκης, χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα και λόγω προβλημάτων τα άφησε στην άκρη, γιατί δεν μπορούσε να τα εξυπηρετήσει.

«Σε κυνηγούν, μέχρι να τα πάρουν»!

«Δύο είναι τα ηθικά διδάγματα. Το ένα ότι ακολουθούμε τις σωστές διαδικασίες και το δεύτερο είναι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει η θεωρία που ακούμε σε πολλούς ανθρώπους να «σβήσουν» τα δάνεια. Αυτό είναι κάτι που με πολύ πόνο πρέπει να ξεχάσουμε στην Ελλάδα, όπου δεν έχουν σβηστεί τα δάνεια πουθενά, ελάχιστες περιπτώσεις είναι τέτοιες, καθώς, δεν υπάρχει τίποτα να πάρουν, αλλά και πάλι σε κυνηγούν μέχρι να τα πάρουν», ανέφερε ο οικονομικός σύμβουλος της ΕΕΚΕ.

«Ο νόμος Κατσέλη, έσωσε πάρα πολλά σπίτια»

Ο κ. Καλόφωνος τόνισε ότι ο νόμος Κατσέλη, παρότι λοιδορήθηκε αφόρητα από τις τράπεζες, ήταν ένας πρωτοποριακός νόμος που έσωσε πάρα πολλά σπίτια, παρόλο που υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που άφησαν τον συγκεκριμένο νόμο να χαθεί.
Ο ίδιος είπε, ότι υπάρχουν και σήμερα λύσεις, αλλά θέλει προσπάθεια να εξεταστούν, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην πληρώσει αν χρωστάει και να έχει παράλληλα, το σπίτι του.
Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• On line φόρμα υποβολής αιτήματος: https://eeke.gr/activities-of-e-e-k-e-2/rithmisi-ofilon/
• e-mail: info@eeke.gr
• Τel :210-8817730
• Web: www.eeke.gr
• fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.