Πήγε να ζητήσει λεφτά και …. έκλεψε λάπτοπ από κατάστημα στη Ν. Ιωνία

Αρνήθηκε την πράξη του αλλά τον «έκαψε» η μαρτυρία του καταστηματάρχη

Στη φυλακή θα περάσει το επόμενο διάστημα ένας 42χρονος που δηλώνει πρώην χρήστης ναρκωτικών και σεσημασμένος για κλοπές, διότι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μπήκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ζήτησε μερικά ψιλά και όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να του τα φέρει έκλεψε έναν φορητό υπολογιστή και απομακρύνθηκε με ποδήλατο. Ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε την πράξη του, η Αστυνομία δεν βρήκε το laptop στην κατοχή του και το Δικαστήριο βασίστηκε στη μαρτυρία του καταστηματάρχη ότι ο 42χρονος μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε 1,5 €.
Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο καταστηματάρχης, που είπε ότι γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαγαζί, φορώντας μακρυμάνικη μπλούζα και όταν τον ρώτησε τι ήθελε, του απάντησε ότι χρειαζόταν ποσό 1,5 €.
Ο καταστηματάρχης πήγε να βρει ψιλά για να του δώσει, αλλά όταν επέστρεψε ο δράστης είχε βγει στο δρόμο, απομακρύνθηκε με ποδήλατο και διαπίστωσε ότι είχε κλέψει το laptop αξίας 400 € που βρισκόταν σε ένα γραφείο και θα μπορούσε να έχει πρόσβαση από το πάνω μέρος του γραφείου ή αν περνούσε από πίσω, όπως ανέφερε ο μάρτυρας.
Μάλιστα ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία ότι είχε συλληφθεί και όταν πήγε να τον αναγνωρίσει, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κατηγορούμενος του έβρισε τη μάνα…
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της κλοπής και δήλωσε ότι μένει άφωνος με όσα άκουσε. Όπως είπε, δεν πήγε στο κατάστημα, βλέπει τον μάρτυρα και πρώτη φορά και όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο που βρισκόταν την Πέμπτη είπε ότι το πρωί παρακολούθησε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και τα μεσάνυχτα ήταν στο σπίτι του και φρόντιζε τη μητέρα του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του δράστη, για την κατηγορία της κλοπής και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών. Όπως τονίστηκε στον κατηγορούμενο, επειδή έχει κάνει κλοπές κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση, ο νέος ποινικός κώδικας δεν επιτρέπει την αναστολή της ποινής, η μετατροπή της σε χρηματική ποινή ή κοινωνική εργασία δεν θα πρόσφερε κάτι και το Δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσει ποινή 5 μηνών και να αναστείλει το υπόλοιπο της ποινής του και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.