Ποιοι σύμβουλοι προηγούνται στο Δήμο Βόλου

Αναρτήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα συνδυασμών, με χαρακτηριστική καθυστέρηση 24 ωρών!

Μόλις χθες το απόγευμα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις εκλογές, τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στον Βόλο, με καθυστέρηση περίπου μιας ημέρας. Στο σύνολο των 226 εκλογικών κέντρων, όπου υπήρχαν 112.372 εγγεγραμμένοι, ψήφισαν 68.475 (60,94% συμμετοχή), βρέθηκαν 2.682 άκυρα (3,92%) και 747 λευκά (1,09%). Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 65.046 (94,99%). Έλαβαν:
Μπέος (Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική) 37.321 ψήφους (57,38%), Καπούλα (Βόλος Έξυπνη Πόλη) 9.949 (15,30%), Αποστολάκης (Μαζί για τον Βόλο) 8.161 (12,55%), Παπαδούλης (Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία) 5.621 (8,64%), Ριζόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου) 3.994 (6,14%).
Οι πρώτοι υποψήφιοι
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κύκλων του Δήμου Βόλου, σε δείγμα περίπου 50% των εκλογικών κέντρων, μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης δημοτικών συμβούλων από το ψηφοδέλτιο του Αχ. Μπέου είναι οι Κ. Λούλης, Α. Κοπάνας, Γ. Πράττος, Θ. Θεοδώρου, Α. Ζέρβας, Α. Ζαρκάδας – Βεργής, Γ. Βλιώρας, Κ. Νάκος, Γ. Μουλάς, Στ. Παπαευσταθίου, Γ. Τόρης, Δ. Κότογλου, Τ. Γκογκινούδης, Απ. Νάσιος, Απ. Γαλάτης και Γ. Ρήγας. Στη Ν. Ιωνία πρώτος σε σταυρούς φέρονταν να είναι μέχρι χθες, ο Χρ. Στεφόπουλος.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχουν σχεδόν βεβαιώσει την εκλογή τους, κυρίως λόγω της μεγάλης διαφοράς ψήφων, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Σαββάκης στην Πορταριά, Κ. Γανωτής στην Αρτέμιδα, Απ. Μαλαματίνης στην Αγριά και η Βιολέττα Καντόλα στο Διμήνι. Από τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα πρώτη φέρεται να είναι η Βίκυ Μήτρου και δεύτερη η Έφη Αντωνίου.
Πώς διαμορφώνεται το δημοτικό συμβούλιο
Είναι γνωστό, μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, ότι τη «μερίδα του λέοντος» στον αριθμό των συμβούλων, λαμβάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου, καθώς με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα εκλέγει 28 δημοτικούς συμβούλους, στο σύνολο των 49. Ο συνδυασμός της Νάνσυς Καπούλα «ΒΟΛΟΣ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» καταλαμβάνει 8 έδρες, του Ιάσονα Αποστολάκη «Μαζί για τον Βόλο 6 έδρες , του Απόστολου Παπαδούλη «ΒΟΛΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» 4 έδρες και του Απόστολου Ριζόπουλου «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου» 3 έδρες. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι στον προαναφερόμενο αριθμό των συμβούλων, του κάθε συνδυασμού, περιλαμβάνονται και εκλεγμένοι που προέρχονται από τις υπόλοιπες περιοχές, πέραν του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, ανάλογα με τα ποσοστά τους, όπως από Αγριά, Διμήνι, Πορταριά, Αγχίαλο κ.λ.π.
Αναφέρεται τέλος, ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα στελεχώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να γνωστοποιηθούν επίσημα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, μετά την καταμέτρηση και την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που θα γίνουν από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.