Πήλιο: Προσπαθούν να τα ξαναβρούν παπάς και παπαδιά μετά τον ξυλοδαρμό

Αύριο το δικαστήριο

Αναστατωμένο το ποίμνιο στην αρχιερατική περιφέρεια Μηλέων Πηλίου, μετά τις καταγγελίες πρεσβυτέρας στο Facebook, πως είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τα όσα παραδέχτηκε η ίδια σε διαδικτυακή ομάδα, μέσα από ένα από τα πέντε τουλάχιστον προφίλ που διατηρεί με το όνομα της στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης, βιώνει κακοποίηση τόσο σε λεκτικό όσο και σωματικό επίπεδο. Την ανάρτηση αυτή η πρεσβυτέρα την είχε κάνει αρκετό χρονικό διάστημα πριν το επεισόδιο της Παρασκευής, που ήταν η αιτία, ώστε να καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να συλλάβει τον παπά, ο οποίος φέρεται να την ξυλοκόπησε και να προκάλεσε φθορές και στο σπίτι τους.

Η υπόθεση του ζευγαριού -που είναι γνωστό σε όλο το νότιο Πήλιο καθώς εκεί γνωρίστηκε, παντρεύτηκε και μεγάλωσε τα τρία του παιδιά- έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση σε όλους όσοι τους γνωρίζουν καλά.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ένας από τους γνωστούς της οικογένειας στο protothema.gr ο ιερέας δεν μοιάζει να έχει εκρηκτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα κανένας τους να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί: «Όλο αυτό το σκηνικό έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία, γιατί ο ιερέας δεν είχε δείξει ποτέ κάποια περίεργη συμπεριφορά. Είναι ένας άνθρωπος με αρχές, εξαίρετος, κοινωνικός, αλλά και από την άλλη δεν μπορείς να γνωρίζεις τι συμβαίνει σε κάθε νοικοκυριό. Οι πιστοί τον αγαπούν, ακολουθούν όλα αυτά που τους λέει. Εγώ πάντα εδώ τους θυμάμαι πολλά χρόνια, αγαπημένους, πάντα μαζί, έχουν και τρια παιδιά μάλιστα. Μιλάμε για μια καλή οικογένεια που πρέπει όλοι να τους προστατέψουμε. Είμαι σίγουρος ότι τα έχουν ήδη βρει, θα περιμένουμε όμως μέχρι τις 4 Ιουλίου».

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος ιερέας από το Νότιο Πήλιο, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή πέρασε την νύχτα του στο κρατητήριο μετά την καταγγελία της συζύγου του.

Ειδικά για την περίπτωση τους, η ποινική διαμεσολάβηση που πρότεινε ο δικαστής θεωρήθηκε ως μια εξαιρετική λύση, με αποτέλεσμα να δεχτούν από κοινού, ώστε να επιλύσουν τις ενδοοικογενειακές διαφορές τους. Παράλληλα, αίρονται και οι απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί στον ιερέα, δηλαδή να μην πλησιάσει την συζυγική εστία και να μην πλησιάζει την πρεσβυτέρα πιο κοντά από τα 150μ.

Η πρεσβυτέρα από το προηγούμενο Σάββατο ζήτησε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ιερέα συζύγου, παρά το γεγονός ότι το επεισόδιο της λεκτικής βίας, των εντάσεων, των φωνών και της χειροδικίας είχαν σημειωθεί και κατά το παρελθόν.

Στις 4 Ιουλίου θα επιστρέψει το ζευγάρι (παπάς και παπαδιά) στο δικαστήριο, έχοντας πια ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαμεσολάβησης, ώστε να τεθεί στο αρχείο η ποινική δίωξη του ιερέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.