Πήρε κρυφά το αυτοκίνητο της μητέρας του, τα ήπιε και … «έσπασε» το αλκοολόμετρο!

Ένας 50χρονος που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών και πρόστιμο

Τρία μπουκάλια μισού λίτρου κρασί και η στενοχώρια του, όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ήταν η αιτία που ένας 50χρονος άνδρας «έσπασε» το αλκοολόμετρο της Τροχαίας, ενώ αποδείχτηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ήταν υπότροπος, έχοντας συλληφθεί άλλες πέντε φορές από το 2008 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Τελικά καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 21 μηνών συνολική ποινή, 1200 € χρηματική ποινή και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για έξι μήνες.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη Ν. Ιωνία και σε έλεγχο αλκοτέστ, εντοπίστηκε συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα 2,75 στην πρώτη μέτρηση και 2,75 τοις χιλίοις στη δεύτερη μέτρηση, που έγινε 19 λεπτά μετά!
Ο 51χρονος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι φταίει και παραφέρθηκε. Όπως είπε ήταν στενοχωρημένος και από το μεσημέρι μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα ήπιε τρία μπουκάλια κρασί του μισού λίτρου. Ωστόσο δήλωσε ότι «ήμουν νορμάλ και δεν έκανα ατύχημα»…
Όταν ο πρόεδρος έδρας του είπε ότι από το 2008 έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επιπλέον οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και τα ατυχήματα γίνονται μια φορά, τότε αποκάλυψε ότι πήρε το αγροτικό αυτοκίνητο της μητέρας του κρυφά και η Τροχαία τον συνέλαβε την ώρα που το πάρκαρε.
Ο εισαγγελέας του συνέστησε να πίνει, αν θέλει, αλλά να μην οδηγάει στη συνέχεια και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή τριετίας. Η ποινή αφορούσε 18 μήνες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και τρεις μήνες για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.