Πλήγμα για το Νότιο Πήλιο και τις Σποράδες το τουριστικό εμπάργκο στη Σερβία

Ξεκίνησαν ήδη οι ακυρώσεις πακέτων διακοπών, δήλωσε η κ. Θέκλα Καμμένου

Πλήγμα για το Νότιο Πήλιο και τις Σποράδες χαρακτήρισε η κ. Θέκλα Καμμένου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την προβολή της διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς μέσω του Επιμελητηρίου, το τουριστικό εμπάργκο στη Σερβία μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκαν στη Βαλκανική χώρα. Η ίδια τόνισε πως ξεκίνησαν ήδη οι ακυρώσεις των Σέρβων και δυστυχώς αναμένονται κι άλλες.
“Δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Λέγαμε εξαρχής πως το τουριστικό προϊόν είναι ευάλωτο και η φετινή τουριστική σεζόν ήταν χαμένη, καθώς μιλούσαμε μόνο για την επιβίωσή μας”, σημείωσε η ίδια και συμπλήρωσε πως εκτός από το θέμα της Σερβίας αναδεικνύονται κι άλλα ζητήματα, όπως οι ουρές στον Προμαχώνα που φτάνουν τα 20 χιλιόμετρα, αλλά και οι διαφημιστικές εκστρατείες των βαλκανικών χωρών που θέλουν να κρατήσουν τους πολίτες τους στις χώρες τους.
Ωστόσο, το τουριστικό αυτό εμπάργκο έχει φέρει αναστάτωση και στη Μαγνησία, αλλά και στις Β. Σποράδες με την κ. Καμμένου να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως “στη Σκιάθο το πρώτο αεροπλάνο που έφτασε ήταν της Air Serbia με 160 άτομα περίπου και στη χερσαία Μαγνησία τα μόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πλην των Βολιωτών, είναι με Ρουμάνους, Σέρβους και Βούλγαρους”.
Ήδη, είπε η ίδια ,πως έχουν γίνει οι πρώτες ακυρώσεις για τις επόμενες αφίξεις μέχρι στις 15 του μήνα. “Θεωρώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες ακυρώσεις για τον Αύγουστο, γιατί όσοι θέλουν να έρθουν τον Αύγουστο, θα πρέπει την παρούσα περίοδο να κάνουν πλήρη εξόφληση των πακέτων που έχουν κλείσει”, συμπλήρωσε η κ. Καμμένου λέγοντας πως ειδικά το Νότιο Πήλιο υπολόγιζε πολύ στην άφιξη των Σέρβων τουριστών, ενώ διαρροή τουριστών από το Ισραήλ σημειώνεται και στις περιοχές των Καλών Νερών, της Γατζέας κ.α.
Τέλος, επεσήμανε πως το ενδιαφέρον των Ελλήνων για διακοπές στη Μαγνησία επικεντρώνεται από τις 20 Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.