Πλημμύρισαν δρόμοι στο Βόλο (video)

Προβλήματα προκάλεσε η σύντομη νεροποντή

Τρομερής έντασης θύελλα με χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμου, την καταρρακτώδη βροχή και την παντελή έλλειψη ορατότητας σάρωσε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16.45 με ξαφνικό αέρα σου σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας ήταν πρωτοφανής και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έπεφτε χαλάζι που προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα, που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας. Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός που δέχτηκε πολλές κλήσεις  για βοήθεια, αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς πολλά σκάφη βρέθηκαν στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Προβλήματα σημειώθηκαν τόσο στη Νέα Ιωνία, στη Νεάπολη με σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν, όσο και στις Αλυκές.

Κάτοικοι των γύρω περιοχών κάνουν λόγο για βουλωμένα φρεάτια. Ένα δέντρο έπεσε εντός του Κραυσίδωνα, όπως φαίνεται κι από τις σχετικές φωτογραφίες.

Επίσης, στον παραλιακό της Αγριάς όπως φαίνεται κι από το βίντεο παρακάτω πλημμύρισε και η κυκλοφορία γινόταν με ιδιαίτερη προσοχή από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρεται και στη σελίδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου «Στο πολύ δυνατό μπουρίνι που χτύπησε τον Βόλο βοήθησε άμεσα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων με τα δύο οχήματα και εθελοντές για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων».

 

Στην Αγριά:

Σε κεντρικούς οδούς του Βόλου:

Αναγνώστης του magnesianews.gr ενημερώνει για τα χώματα που υποχώρησαν στις τομές των έργων της ΔΕΥΑΜΒ στις οδούς Κωνσταντά με Βασσάνη, αποστέλλοντας ενδεικτικές φωτογραφίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.