Πλήρωσε ακριβά το … χέρι που σήκωσε σε δυο γυναίκες στο Βόλο

Φυλάκιση 29 μηνών σε 47χρονο για επεισόδιο στο λιμάνι

Πολύ ακριβά πλήρωσε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ένας 47χρονος που ήρθε για διακοπές στον Βόλο, καθώς μετά από επεισόδιο που είχε στο λιμάνι όπου χτύπησε δύο γυναίκες, καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών με αναστολή, χρηματική ποινή 1200 € και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματός του, για τρεις μήνες.
Ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για παράνομη βία σε βάρος της συζύγου και απειλή σε βάρος της συζύγου του (η οποία έπασχε από βρογχίτιδα και δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να εξεταστεί ως μάρτυρας) και κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή κατά δύο γυναικών (μητέρας και κόρης), απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Ως μάρτυρες στο Δικαστήριο κατέθεσαν η μητέρα και κόρη, τις οποίες ο κατηγορούμενος τραυμάτισε, καθώς και μια οικογένεια που βρέθηκε στο σημείο, όλοι από την Αθήνα.

«Την άρπαξε από το μπράτσο
και την έβαλε στο αυτοκίνητο»

Η 41χρονη κόρη είπε ότι βρισκόταν με τη μητέρα της όταν άκουσε φασαρία στο πάρκινγκ του λιμανιού, όπου υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος και πλησίασαν να δουν τι συμβαίνει. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η σύζυγος του κατηγορούμενου του έλεγε ότι δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει και του ζητούσε ευγενικά τα κλειδιά του αυτοκινήτου (τζιπ) για να μη σκοτώσει κόσμο, όπως του έλεγε. Ο 47χρονος όχι μόνο δεν της έδωσε τα κλειδιά, αλλά την άρπαξε από το μπράτσο και την έβαλε στο αυτοκίνητο, μαζί με τον ανήλικο γιο τους με το ζόρι.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια, γύρισε στη γυναίκα την έβρισε και τη χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές δύο φορές, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.
Βλέποντας τη σκηνή, η 65χρονη μητέρα της επενέβη για να τη βοηθήσει, αλλά ο δράστης όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά γύρισε τα δάχτυλα της γυναίκας, που γονάτισε από τον πόνο, τη χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της φύγουν τα γυαλιά και να την ματώσει στο φρύδι και στα ούλα.

Η 65χρονη κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος την έβρισε και τη χτύπησε όταν πήγε να βοηθήσει την κόρη της, ενώ ήταν σε έξαλλη κατάσταση και μύριζε αλκοόλ.

Συνεχίστηκε η φασαρία

Στη συνέχεια κατέθεσε ένας 67χρονος που βρισκόταν με τη σύζυγο και τον32χρονο γιο του, στο χώρο του λιμανιού, που πήγε στο σημείο, αφού ο 47χρονος, χτύπησε την 65χρονη, προκειμένου να τη βοηθήσει. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να βγάλει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ, ο 47χρονος φώναζε στη σύζυγό του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους που έκλαιγε να μπει στο αυτοκίνητο, η γυναίκα του έλεγε να της δώσει τα κλειδιά γιατί δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, αυτός έκανε το αυτοκίνητο μπρος – πίσω, την τράβηξε από το μπράτσο για να μπει στο αυτοκίνητο και η γυναίκα αντιστέκονταν, ενώ το αγοράκι της έκλαιγε.
Ο ίδιος μάρτυρας είπε, ότι όταν προειδοποίησε τον κατηγορούμενο ότι θα του κάνει μήνυση, του απάντησε «σιγά μην έχεις 200 € για να κάνεις μήνυση» και στη συνέχεια μπήκε και ο γιος του στη μέση, που είναι φοιτητής 32 χρόνων, επιβεβαίωσε όσα είχαν καταθέσει οι προηγούμενοι μάρτυρες και ειδοποίησε το Λιμεναρχείο, άνδρες του οποίου, έφτασαν στο σημείο 10 λεπτά μετά και συνέλαβαν τον 47χρονο.
Επίσης στο Δικαστήριο κατέθεσε η 62χρονη σύζυγος του 67χρονου, επιβεβαιώνοντας όσα είχαν ακουστεί στη δίκη μέχρι εκείνη την ώρα.
Το Δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τον 47χρονο λόγω αμφιβολιών για παράνομη βία σε βάρος της συζύγου και απειλή σε βάρος της συζύγου του και να τον κρίνει ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, κατά δύο γυναικών που χτύπησε (μητέρας και κόρης), απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.