Ποια είναι η επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής

Δ. Κουτσούκος: Ο Γ. Παπανδρέου αξίζει δεύτερη ευκαιρία. Δ. Τσιμπανάκος: Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει όλες τις προϋποθέσεις

Μετά την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής ανασυντάσσεται και βλέπει την επόμενη ημέρα με τους έξι πλέον υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος κ.κ. Δημήτρης Κουτσούκος και Δημήτρης Τσιμπανάκος αναφέρθηκαν στην επόμενη ημέρα του Κινήματος, με τον πρώτο να υποστηρίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία και τον δεύτερο να υπογραμμίζει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτός που μπορεί να δώσει μία προοπτική στον χώρο.


Δημ. Κουτσούκος: “Δεύτερη ευκαιρία στον Γιώργο Παπανδρέου”΄

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ. ΑΛ κ. Δημήτρης Κουτσούκος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ελπίδα του για μείωση των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου μέχρι τον Δεκέμβριο. Χαρακτήρισε και τους έξι υποψηφίους αξιόλογα στελέχη της παράταξης και σημείωσε πως το κόμμα έχει προοπτική, καθώς άλλαξε την Ελλάδα και τα όποια λάθη έγιναν στην πορεία αναγνωρίστηκαν.
Ο ίδιος έκανε λόγο για συγκλήσεις που πρέπει να γίνουν, επισημαίνοντας όμως πως το ΚΙΝ.ΑΛ έχει καταθέσει τη δική του αυτόνομη πρόταση και δεν είναι δεδομένο σε κανέναν, παρά μόνο στον ελληνικό λαό.
Αναφορικά με την επόμενη ημέρα ο κ. Κουτσούκος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι αυξημένα και κανείς από τους “χαμένους” δεν θα δημιουργήσει θέματα.
” Όλοι θα αποδεχτούν το αποτέλεσμα και θα πορευτούν όλοι σ΄αυτό που χάραξε η ιστορία του ΠΑΣΟΚ”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές και να δοθεί το μήνυμα της προοπτικής του χώρου, που πέρασε από χίλια κύματα και στάθηκε όρθιος, όπως τόνισε.
“Πληρώσαμε το μάρμαρο με το παρελθόν, ερχόμαστε με τα λάθη που διδαχτήκαμε και ζητάμε την εμπιστοσύνη ελληνικού λαού. Από κει και έπειτα η δημοκρατία μπορεί να βρει τη λύση, αρκεί οι προοδευτικές δυνάμεις να σκύψουν στα προβλήματα. Όποιος κι αν εκλεγεί, θα είναι ο πρόεδρός μου. Ο χώρος έχει διδάξει δημοκρατία και εκλογές”, τόνισε ο ίδιος.
Δεν έκρυψε δε και την προσωπική του άποψη και στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία.

Δημ. Τσιμπανάκος: “Ο Νίκος Ανδρουλάκης
καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις”

Στον αντίποδα, ο κ. Τσιμπανάκος εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις, να κερδίσει αξιοπιστία των νέων ανθρώπων, να ανασυντάξει το χώρο και να φτιάξει ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα αγκαλιαστεί επόμενη ημέρα.
Ο ίδιος μίλησε για τις νέες γενιές που πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά και το ΚΙΝ. ΑΛ θα πρέπει να συζητήσει τα λάθη, την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, θέματα που πρέπει να τα φέρει στο προσκήνιο και να προσκαλέσει τη νέα γενιά σε συμμετοχή.
Τόνισε πως στο πλαίσιο της ενότητας, θα πρέπει οι υποψήφιοι και όλοι μαζί να περιοδεύσουν στις πρωτεύουσες των νομών, να θέσουν τα ζητήματα ανά ενότητα και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να συμμετάσχουν όλοι στη διαδικασία αυτή, καθώς οι εκλογές είναι ανοιχτές στην κοινωνία.
“Το κίνημα χρειάζεται ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που να απαντά στα δύσκολα προβλήματα της εποχής. Χρειάζονται άνθρωποι χωρίς παρελθόν, που δεν έχουν χρεωθεί αμαρτήματα του παρελθόντος έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν με αξιοπιστία κυρίως στις ηλικίες που πιστεύω ότι πρέπει να είναι παρούσες για να αλλάξουν συλλογικά τα πράγματα. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να κρατήσει ως παρακαταθήκη τα καλά του ΠΑΣΟΚ και να αφήσει όλα αυτά που πλήγωσαν ελληνικό λαό είτε με συμπεριφορές είτε με πράξεις και να προχωρήσει μπροστά στην επόμενη ημέρα”, είπε ο κ. Τσιμπανάκος, λέγοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτός που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.