Ποια είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα πέντε εντοπίζονται στον Βόλο και τα τρία στη Σκιάθο.
“Έκρηξη” σημειώνεται στα συνολικά κρούσματα στη Θεσσαλία, όπου ανήλθαν στα 88, με τη Λάρισα να έχει τα 48 εξ αυτών. Στα Τρίκαλα εντοπίζονται 22 κρούσματα και δέκα στην Καρδίτσα. Στο μεταξύ παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βόλου ο 70χρονος Βολιώτης που νοσεί από κορωνοϊό.

Ειδικότερα, από 26/10/2020 και ώρα 14:00 έως 27/10/2020 και ώρα 14:00:

-Στην περιοχή του Βόλου
Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (23/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων δυο στο Γ.Ν. Βόλου και ένα Κ.Υ. Βόλου.

– Στην περιοχή της Σκιάθου
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.
Και τα 3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (21/10/2020)-(26/10/2020) καθώς και κρούσματος από το εξωτερικό και προέκυψαν δυο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Κ.Υ. του νησιού.

– Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα Covid -19.
8 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (22/10/2020)-(24/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 14 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και οκτώ στο Γ.Ν. Τρικάλων.

-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα Covid -19.
7 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Λάρισας και εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια ενώ 5 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Λάρισας και προέκυψαν δυο κατόπιν Ινχηλάτησης και τρία κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας. Επιπρόσθετα 7 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (20/10/2020)-(22/10/2020)-(25/10/2020) και εξετάστηκαν τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και τρία στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 1 κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Επιλογικά 28 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων δώδεκα σε ιδιωτικά εργαστήρια έντεκα στο Γ.Ν. Λάρισας τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δυο στο Κ.Υ. Ελασσόνας.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (22/10/2020)-(23/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 6 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τέσσερα στο Γ.Ν. Καρδίτσας ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Δεύτερος δόκιμος αστυφύλακας βρέθηκε θετικός στον Covid 19
Και δεύτερος δόκιμος αστυφύλακας, που ήδη βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι που διαμένει στη Σκιάθο, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε τη Δευτέρα η Αστυνομία, από τον ΕΟΔΥ.
Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα συνολικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, καθώς, μετά από έναν δόκιμο αστυφύλακα που είχε ήπια συμπτώματα και σε τεστ που έκανε στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε θετικός, ακολούθησε ο διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου και χθες ήρθε η σειρά ενός ακόμη δόκιμου. Σημειώνεται ότι ο δόκιμος αστυφύλακας που εντοπίστηκε θετικός βρίσκεται ήδη σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι που διαμένει στο νησί, όπως και τα άλλα δύο κρούσματα.
Η θητεία των δοκίμων αστυφυλάκων στη Σκιάθο λήγει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και στη συνέχεια πρέπει να παρουσιαστούν στις σχολές αστυνομίας που φοιτούν. Η ενίσχυση αστυνομικών τμημάτων σε τουριστικές περιοχές γίνεται μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο.

Πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό ο Αχ. Μπέος
Μετά από έξι ημέρες νοσηλείας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ο Αχιλλέας Μπέος έλαβε χθες εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του στον Βόλο, όπου και θα πρέπει να παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο ίδιος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε την έξοδό του από το Νοσοκομείο και ευχαρίστησε τους γιατρούς και νοσηλευτές που τον φρόντισαν. Την περασμένη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου το μεσημέρι έγινε γνωστό πως ο Αχιλλέας Μπέος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο δήμαρχος Βόλου είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο Βόλου με τους γιατρούς να του συνιστούν την παραμονή του. Αν και ο ίδιος έλεγε πως δεν ήταν θετικός στον ιό, καθώς είχε δύο πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού, αποδείχθηκε πως το τρίτο τεστ που εξετάστηκε και στο Νοσοκομείο Βόλου και στο Πανεπιστημιακό ήταν θετικό, με χαμηλό ωστόσο ιικό φορτίο.

Τρία θετικά κρούσματα σε φοιτητές στον Βόλο
Δεν θα ξέφευγε από τον κορωνοϊό και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που μέχρι και χθες μετρούσε συνολικά 30 κρούσματα, από τα οποία τα 22 είναι στη Λάρισα, τέσσερα στα Τρίκαλα, ένα στη Λαμία και τρία στον Βόλο. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον κορωνοϊό στο τοπικό Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο είναι μέσα στην κοινωνία και όπως παρατηρούνται κρούσματα αυξανόμενα στην Θεσσαλία, είναι λογικό να καταγράφονται και κρούσματα στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Η εικόνα κινείται όπως κινούνται και τα κρούσματα στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα να κατέχει τα πρωτεία με 22 θετικά κρούσματα σε φοιτητές. Ακολουθούν τα Τρίκαλα με τέσσερα κρούσματα, ο Βόλος με τρία και η Λαμία με ένα θετικό. Τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο καταγράφηκαν σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη πριν 15 ημέρες, ενώ μόλις προχθές, Δευτέρα καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ που χθες ξεκίνησε τις ιχνηλατήσεις.
Ο κ. Μπιλλίνης τόνισε ότι το κρούσμα δεν συμμετείχε σε δια ζώσης διδασκαλίες και ακολουθούσε τηλεκπαίδευση, ενώ δεν αποκάλυψε το Τμήμα που προέρχεται, καθώς όπως ανέφερε αυτό θα προκαλούσε μία αναστάτωση χωρίς λόγο, ενώ και το φύλο δεν μπορεί να αποκαλυφθεί λόγω προσωπικών δεδομένων.
“Τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς γιατί προκύπτουν νέα, ανάλογα και με τις ιχνηλατήσεις. Κάθε παιδί που έχει συμπτώματα πρέπει να μεταβεί στο Νοσοκομείο για εξετάσεις ή εάν το επιθυμεί σε κάποια ιδιωτική κλινική. Έπειτα ενημερώνει τον υπεύθυνο covid του Τμήματός του , ενώ πρώτα ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και ξεκινά η ιχνηλάτηση. Εξετάζονται επίσης οι επαφές και οι κινήσεις του προκειμένου να τηρηθούν αν χρειαστεί τα πρωτόκολλα που θέλουν αναστολή λειτουργίας τμημάτων κ.ο.κ.”, είπε ο Καθηγητής.
Τέλος, ανέφερε ότι όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που νοσούν είναι σε καλή κατάσταση, τα συμπτώματά τους είναι ήπια και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.