Ποια είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Εκτόξευση στη Θεσσαλία με 54 κρούσματα, γεμίζουν κάθε μέρα τα κρεβάτια στο Πανεπιστημιακό

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στον Βόλο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού «έδινει» στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα τα τέσσερα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά κέντρα μετά από συμπτώματα με το ένα να θεωρείται “ορφανό” και άλλα δύο κρούσματα προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση. Στο μεταξύ τα συνολικά κρούσματα στη Θεσσαλία εκτοξεύτηκαν στα 54, με τα 29 να εντοπίζονται στη Λάρισα, η οποία βρίσκεται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, από 22/10/2020 και ώρα 14:00 έως 23/10/2020 και ώρα 14:00:

-Στην περιοχή του Βόλου
Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, τρία κατόπιν συμπτωμάτων και ένα χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν
επαφές κρούσματος (20/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid -19.
7 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (20/10/2020)-(21/10/2020) και προέκυψαν έξι κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων ενώ άλλα 5 κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Τρικάλων, τέσσερα κατόπιν συμπτωμάτων και ένα σε προεγχειρητικό έλεγχο. Τέλος 1 κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωμάτων σε ιδιωτικό εργαστήριο.
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 29 νέα κρούσματα Covid -19.
11 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (16/10/2020)-(19/10/2020)-(21/10/2020)- (22/10/2020) καθώς και κρουσμάτων άλλων περιοχών και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως, έξι κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος 15 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δέκα σε ιδιωτικά εργαστήρια και πέντε στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 3 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο, ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας

-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (16/10/2020)-(18/10/2020)-(22/10/2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως, ένα κατόπιν εξέτασης στο
Γ.Ν. Καρδίτσας και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν προεγχειρητικού ελέγχου στο Γ.Ν. Τρικάλων. Τέλος 1 κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Σταθερή η κατάσταση
στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Στο μεταξύ γεμίζουν κάθε μέρα τα κρεβάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Χθες ήταν κατειλημμένοι 14 από τους 16 θαλάμους αρνητικής πίεσης και τα έξι κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid και τέσσερα κρεβάτια σε άλλη πτέρυγα που δημιουργήθηκε για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
Στο Πανεπιστημιακό και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ Covid εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Βολιώτης 78 ετών, ενώ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται ένας 58χρονος από τη Σκιάθο και ο Αχιλλέας Μπέος, με την κατάσταση της υγείας του να κυλά πολύ ομαλά.
Μάλιστα ο ίδιος σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, ότι συνεχίζω να νοσηλεύομαι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λόγω της προσβολής μου από τον κορωνοϊό.
Οι θεράποντες γιατροί μου, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, όπως και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για το ενδιαφέρον και την προσπάθειά τους όχι μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους ασθενείς στη μονάδα, είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας μου, καθώς ανταποκρίνεται θετικά ο οργανισμός μου στην φαρμακευτική αγωγή που μου παρέχουν.
Αν η πορεία της υγείας μου συνεχίσει έτσι, με τη βοήθεια του Θεού και την προσπάθεια των εξαίρετων αυτών επιστημόνων πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας θα πάρω εξιτήριο και θα συνεχίσω τη θεραπεία σπίτι μου».

«Στο επίπεδο 2 η Μαγνησία»,
στο «κίτρινο» από Δευτέρα η Σκιάθος

Στο μεταξύ, με διαφοροποιήσεις λειτουργεί από την Παρασκευή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, έπειτα από την επικαιροποίησή του. Στο μεταξύ, παραμένει στο επίπεδο 2 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας η Μαγνησία
Από τη Δευτέρα, στο «Κίτρινο» επίπεδο, περνούν από το «Πράσινο», δηλαδή αναβαθμίζεται σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων η Σκιάθος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.