Ποια η κατάσταση στη Μαγνησία, με τον κορωνοϊό

Τρίτο θύμα χθες στο νομό, για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό τρία άτομα

Από τη ζωή «έφυγε» χθες μία 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου. Η ηλικιωμένη, η οποία είχε υποστεί εγκεφαλικό, είχε ήδη πολύ επιβαρυμένη υγεία. Εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου την Πέμπτη και στο τεστ κορωνοϊού που της έγινε, διαπιστώθηκε πως ήταν θετική στον ιό. Μάλιστα, την Κυριακή διασωληνώθηκε, καθώς η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση. Δυστυχώς όμως, η άτυχη γυναίκα άφησε χθες την τελευταία της πνοή. Πρόκειται για το τρίτο θετικά διαγνωσμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μαγνησία που χάνει τη ζωή του από την αρχή της πανδημίας. Τα δύο προηγούμενα θύματα του νέου αυτού ιού αφορούσαν σε 65χρονη Βολιώτισσα, η οποία νοσούσε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σε 68χρονο συνταξιούχο από την Αμαλιάπολη Αλμυρού. Και οι δύο “έφυγαν” από τη ζωή τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη.
Νέο “ορφανό” κρούσμα κορωνοϊού
στη Σκιάθο- 18 στη Θεσσαλία
Ένα κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στη Σκιάθο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για “ορφανό” κρούσμα που εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, μετά από εκδήλωση συμπτωμάτων. Σε πανθεσσαλικό επίπεδο εντοπίστηκαν συνολικά 18 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα εννέα στα Τρίκαλα και τα επτά στη Λάρισα.
Ειδικότερα, από 18/10/2020 και ώρα 14:00 έως 19/10/2020 και ώρα 14:00:
-Στην περιοχή της Σκιάθου
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.
Εξετάστηκε στο κέντρο υγείας του νησιού κατόπιν συμπτωματολογίας.
-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
Όλα τα κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (05/10/2020)-(16/10/2020) και προέκυψαν εφτά κατόπιν Ιχνηλατήσεως και δύο κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο.
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19.
3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (13/10/2020)-(17/10/2020) και εξετάστηκαν δύο στο Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ενώ 4 ακόμη κρούσματα προέκυψαν κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια δύο από τα οποία προέρχονται από τη συρροή κρουσμάτων σε αθλητικό σωματείο της Ελασσόνας, ένα χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα άλλης γεωγραφικής περιοχής.
-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.
Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.
78χρονος στο Πανεπιστημιακό- Συνεχίζουν
τη νοσηλεία τους οι άλλοι δύο Μαγνησιώτες
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ειδικότερα στο Τμήμα Λοιμωδών σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται από την Κυριακή ένας 78χρονος, ο οποίος αποτελεί στενή επαφή του αθλητή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για μέλος της οικογένειάς του.
Στο μεταξύ, συνεχίζει να νοσηλεύεται από τις 8 Οκτωβρίου διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού 78χρονος Βολιώτης και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ένας 58χρονος από τη Σκιάθο.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.