Ποια μέρα είναι πιθανό να δούμε χιόνι στη Mαγνησία;

Φωτό αρχείου
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Ως εισαγωγή στον χειμώνα χαρακτήρισε την παρούσα εβδομάδα ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε πτώση, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Πηλίου.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τακούδης, σήμερα Τρίτη θα σημειωθούν λίγες συννεφιές, πιθανόν λίγα τοπικά φαινόμενα. Από το απόγευμα ο άνεμος γυρίζει σε βόρειο το ρεύμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, δηλαδή 10-12 βαθμούς Κελσίου στη μέγιστη τιμή, ενώ από την Τετάρτη και μετά, θα σημειωθεί η είσοδος σε χειμωνιάτικες συνθήκες, όχι τόσο θερμοκρασιακά αλλά ως προς τα φαινόμενα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Τακούδης, την Τετάρτη θα σημειωθούν συννεφιές που θα πυκνώσουν προς το βράδυ κι από εκεί και πέρα θα υπάρξουν βροχές στα πεδινά, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι ενώ θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιόνια στα ορεινά κυρίως στο Πήλιο και κατά δεύτερο λόγο στην Όθρυ.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως την Πέμπτη…
Τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως την Πέμπτη και το μεσημέρι θα υπάρξουν κάποια έντονα φαινόμενα κυρίως στο κεντρικό και νότιο Πήλιο, όχι τόσο χιονοπτώσεις όσο βροχές. Βέβαια δεν θα λείψει και το χιόνι, το οποίο δεν θα κατεβεί πολύ χαμηλά, όμως οι ημιορεινές περιοχές θα δουν λίγο χιόνι. Την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 8 βαθμούς.
Την Παρασκευή τα ξημερώματα η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 4 βαθμούς, θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα, ενώ οι βοριάδες θα συνεχιστούν. Η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας την Παρασκευή θα είναι 7 βαθμούς περίπου, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Τακούδης, θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα στις ορεινές περιοχές με ασθενείς χιονοπτώσεις και προς το βράδυ, τα πράγματα γίνονται καλύτερα, καθαρίζει ο ουρανός και έρχεται το Σάββατο και η Κυριακή που θα είναι δυο μέρες, που σύμφωνα με τον κ. Τακούδη ο κόσμος θα μπορεί να βγει στο βουνό για να απολαύσει το χιόνι.
Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και οι θερμοκρασίες στη μέγιστή τους τιμή θα φτάνουν κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου, αν και τα ξημερώματα θα είναι κοντά στο 0 σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές και στον Βόλο στους 3-4 βαθμούς.
Το σκηνικό του καιρού φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι βγαίνοντας ο Γενάρης και μπαίνοντας ο Φλεβάρης θα σημειωθούν περισσότερα φαινόμενα κυρίως σε ότι αφορά χιονοπτώσεις, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.