«Ποινική διερεύνηση των καταγγελιών του Αχ. Μπέου για «”διαφθορά οργάνων ελέγχων”»

Ζητά με αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών»

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου (διά του Α.Τ. Βόλου) κατέθεσε η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ», αναφορικά με τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου, περί διαφθοράς οργάνων ελέγχου, ζητώντας «την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών του Δημάρχου Βόλου και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν». Όπως αναφέρεται, « Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε τηλεοπτική εκπομπή “Μαγκαζίνο“ στη Θεσσαλία Τηλεόραση στις 31 Δεκεμβρίου 2020 (https://bit.ly/3ohDB13) παραδέχεται για πρώτη φορά τη σοβαρότητα του θέματος. Αναφερόμενος στην αέρια ρύπανση λέει επί λέξει στο 36:40: “…Η αέρια ρύπανση είναι ένα σοβαρό, πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τη υγεία…” στο 37:50: “εδώ πρέπει να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα”.
Στη συνέχεια όμως προβαίνει σε βαρύτατες καταγγελίες για διαφθορά των οργάνων ελέγχου της Περιφέρειας και του Υπουργείου αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για διαφθορά των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου που διεξάγουν ελέγχους στις βιομηχανίες κατόπιν προηγούμενης ειδοποίησης. Συγκεκριμένα ανέφερε επί λέξει τα εξής (38:20) «και αυτά τα κλιμάκια που ανήκουν στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο πριν έρθουν να ελέγξουν την ΑΓΕΤ (δανείζομαι το όνομα) ή οποιοδήποτε εργοστάσιο τηλεφωνούν πρώτα…για τέτοιους τύπους μιλάμε, μιλάμε για τέτοιους τύπους…γι αυτό όλοι αυτοί έχουν τρία εξοχικά. Δηλαδή είναι σαν να πάει η εφορία να κάνει έλεγχο στο μαγαζί μου και να πάρει τηλέφωνο να πει έρχομαι…ε αυτά κάνουνε κι αυτοί».
Ο Δήμαρχος Βόλου με τον θεσμικό του ρόλο, κατήγγειλε δημοσίως ότι υπάλληλοι της Περιφέρειας χρηματίζονται, έχουν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος (απόκτηση εξοχικών) από την πλημμελή τήρηση των καθηκόντων τους προς όφελος των βιομηχανιών. Κατήγγειλε ότι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι πλημμελείς. Κατήγγειλε σοβαρότατα περιστατικά διαφθοράς.
Επειδή η πόλη ταλανίζεται από την έλλειψη αξιόπιστων περιβαλλοντικών ελέγχων. Επειδή η πόλη ταλαιπωρείται από σοβαρότατα περιστατικά αέριας ρύπανσης. Επειδή αυτές οι δηλώσεις εγείρουν μείζον ζήτημα ηθικής και νομιμότητας. Παρακαλούμε για την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών του Δημάρχου Βόλου και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.