Πολάκης: H μονάδα χημειοθεραπείας σε ένα χρόνο κατανάλωσε τον μισό προϋπολογισμό του νοσοκομείου

«Ας ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσει η μαύρη προπαγάνδα»

«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σταθεροποιείται και κάνει σιγά-σιγά βήματα βελτίωσης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός υπεραμύνθηκε της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία ώστε, όπως είπε, να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες όσων «έκαναν πάρτι».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν σοβαρές
μετεγχειρητικές επιπλοκές σε 5 ασθενείς.

Ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο του Βόλου και υπεραμύνθηκε της απόφασης του διοικητή του ιδρύματος να γίνει έλεγχος στις δαπάνες, μετά, όπως είπε, τη διαπίστωση ότι αυτές -ειδικά για τη μονάδα χημειοθεραπείας- είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

«Αυτή η μονάδα χημειοθεραπείας σε ένα χρόνο κατανάλωσε τον μισό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Από τα 5 εκατ. ευρώ κατανάλωσε τα 2,5 εκατ. Φέτος ο διοικητής του νοσοκομείου είδε την εκτίναξη αυτή. Να μην το ψάξει; Να μην το ερευνήσει; Και βγάζουν ανακοινώσεις από δεξιά μέχρι πολύ αριστερά ότι καταστρέφουμε την Υγεία. Δεν σταματάμε το δούλεμα; Μαζεύτηκαν όλα τα περιστατικά στον Βόλο. Υπάρχει τοπική συγκέντρωση εκεί; Ας ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσει η μαύρη προπαγάνδα, λες και δεν έχουμε εμείς ευαισθησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.