Πωλείται το 14ο Νηπιαγωγείο στη Νέα Ιωνία!

Δεν γνώριζαν για την εξέλιξη, αντιδήμαρχος Παιδείας και η Διευθ. Πρωτοβάθμιας

Πωλητήριο μπήκε στο ισόγειο κατάστημα που φιλοξενεί εδώ και χρόνια το 14ο Νηπιαγωγείο στη Ν. Ιωνία. Πολλές είναι οι φορές που το εν λόγω Νηπιαγωγείο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία, καθώς είναι ένα παράδειγμα για τις απαράδεκτες συνθήκες που ζουν και φοιτούν μικροί μαθητές στο ξεκίνημά τους στο σχολείο.

Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα 76τμ που για χρόνια λειτουργεί το εν λόγω Νηπιαγωγείο, με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να γνωρίζει πολύ καλά, πως οι κτηριακές συνθήκες ήταν ακατάλληλες για τη στέγαση των μαθητών. Όμως ελλείψει νέων σχολικών κτηρίων η λύση αυτή ήταν σχεδόν μονόδρομος.
Χθες ωστόσο, στο διαδίκτυο “ανέβηκε” αγγελία πώλησης τόσο του εν λόγω χώρου- καταστήματος όσο και διαμερίσματος στην ίδια οικοδομή.

Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr επιθυμεί να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του για λόγους ρευστότητας.

Ο ίδιος, έχει ενημερώσει το προσωπικό του νηπιαγωγείου για την απόφασή του αυτή, τουλάχιστον ένα μήνα πριν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ενώ πριν από δύο περίπου εβδομάδες ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την πώληση, υπενθύμισε πως στον χώρο μπαίνει πωλητήριο, μιας και έπρεπε, όπως επιτάσσει η νέα πραγματικότητα, να βγάλει φωτογραφίες του χώρου, για να αναρτηθούν ηλεκτρονικά μαζί με το πωλητήριο.

Το magnesianews.gr επικοινώνησε αρχικά με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τον Διευθυντή κ. Γιώργο Πολύζο να μην είναι γνώστης του θέματος. Μάλιστα, η ενημέρωση που του έγινε από το magnesianews.gr εξέπληξε και τον ίδιο, καθώς μπορεί η Διεύθυνση να μην είναι αρμόδια για τα θέματα στέγασης, θα έπρεπε να είχε έστω και άτυπα ενημερωθεί για το θέμα.

Αρμόδιος για τη σχολική στέγη είναι ο Δήμος Βόλου. Το magnesianews.gr επικοινώνησε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Κότογλου, που στην πρώτη της αντίδραση ανέφερε πως δεν γνώριζε το θέμα , αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews.gr, ο ιδιοκτήτης έχει ενημερώσει εδώ και ένα μήνα για την απόφασή του να πωληθεί το κατάστημα που λειτουργεί το 14ο νηπιαγωγείο.

Η κ. Κότογλου σημείωσε πως ακόμη και να πωληθεί ο χώρος δεν είναι τόσο εύκολο να “φύγει” το νηπιαγωγείο κι επειδή βρίσκονταν εκτός του γραφείου της, δεσμεύτηκε πως σήμερα το πρωί θα ενημερωθεί για το θέμα και θα απαντήσει, εάν υπάρχουν ρήτρες στη συμφωνία και τι μέλλει γενέσθαι με την αίθουσα.

Το δυσάρεστο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι αφενός το γεγονός ότι μπαίνει πωλητήριο σε ένα σχολικό κτήριο και το θέμα δεν είναι γνωστό στην αρμόδια Αντιδήμαρχο και το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι πως δεν έχουν γίνει σχολικά κτήρια σύγχρονα, ώστε να στεγάσουν τους μαθητές και η λύση ενός ισόγειου καταστήματος, χωρίς αυλή και χωρίς άλλους βοηθητικούς χώρους, να μοιάζει με “παράδεισο” μπροστά στο κενό που υπάρχει.
Το magnesianews.gr αναμένει την απάντηση της κ. Κότογλου, η οποία επεσήμανε, αν και δεν γνώριζε το θέμα, πως σε καμία περίπτωση τα παιδιά δεν θα βρεθούν εκτεθειμένα και πως ο Δήμος θα μεριμνήσει.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.