Πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα απόρων οικογενειών προς τον «Εσταυρωμένο»

Δεν έχουν καυσόξυλα, ούτε θερμάστρες, ενόψει του χειμώνα

Η κατάσταση ένδειας αρκετών πλέον οικογενειών της Μαγνησίας, διαπιστώνεται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα πρώτα κρύα, τόσο με την αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζητούν βοήθεια απ΄τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, όσο και από τις αντίστοιχες ερωτήσεις και εκκλήσεις που φθάνουν αρκετές φορές και στα δημοσιογραφικά γραφεία του «Ράδιο Ένα» και της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη ο «Εσταυρωμένος», έχει φροντίσει να δώσει καυσόξυλα σε 21 οικογένειες της περιοχής μας, ενώ τα αιτήματα προς τον σύλλογο για την ενίσχυση επιπλέον οικογενειών, συνεχίζεται…
Ακριβώς αυτό το γεγονός, επισημαίνει σε σχετική του ανάρτηση, ο «Εσταυρωμένος», τονίζοντας ότι «πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα απόρων οικογενειών για θερμάστρες (με καυσόξυλα). Όσο πλησιάζει ο χειμώνας και οι άνθρωποι σκέπτονται τις ανάγκες που φέρνει, ο «Εσταυρωμένος», δέχεται συνεχώς αιτήματα για ανεύρεση θερμαστρών που θα λειτουργούν με καυσόξυλα.
Πρόκειται για άπορες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα ν’ αγοράσουν τα αναγκαία για τη θέρμανση των σπιτιών τους. Είναι θλιβερό, αγαπητοί μου, να μας ζητούν περισσότερες κουβέρτες και παπλώματα, για να σκεπάζονται το χειμώνα, επειδή δεν έχουν θέρμανση. Φανταστείτε το πόσο φοβερό θα είναι, όταν στις οικογένειες αυτές συγκατοικούν μικρά παιδάκια, άρρωστοι και ηλικιωμένοι. Αυτός ο χειμώνας θα φέρει πολλές δυσκολίες, σ’ όλα τα επίπεδα. Ήδη, ο “Ε” έχει μεριμνήσει για αγορά καυσόξυλων για 21 άπορες οικογένειες.
Αν κάποιος έχει μια σόμπα -μεταχειρισμένη, αλλά σε καλή κατάσταση- τον παρακαλούμε να μας ειδοποιήσει: Τηλέφωνο: 2421 310021 (Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στον Βόλο) Ε-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.