Πως εντοπίστηκε η μεγάλη φυτεία κάνναβης στο Πήλιο

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, με ελικόπτερο μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά

«Λαβράκι» έβγαλαν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ατόμων της Αστυνομίας στην Πάτρα, από τις οποίες προέκυψαν αναφορές για μεγάλη φυτεία κάνναβης στο Πήλιο, κάτι που επιβεβαιώθηκε από εναέρια παρατήρηση και προχθές οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αχαΐας που με δεκάδες αστυνομικούς ήρθε στην περιοχή, εντόπισε την φυτεία σε πολύ δύσβατο σημείο και ξεκίνησε η επιχείρηση εκρίζωσης των δένδρων, που υπολογίζονται σε 3.000 περίπου.

Την υπόθεση αποκάλυψε χθες το πρωί το magnesianews.gr και η επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίστηκε όλη την ημέρα χθες, ενώ για τη μεταφορά της κάνναβης από τη δύσβατη περιοχή μεταξύ Πουρίου και Βενέτου, «επιστρατεύτηκε» ελικόπτερο Erickson του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο, πέταξε πολλές φορές πάνω από τον Βόλο και σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε την κάνναβη που εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του Πηλίου, την τοποθετούσε σε δίχτυ, ενώ έγιναν πολλά δρομολόγια, λόγω της μεγάλης ποσότητας της κάνναβης, από το Πήλιο προς την πλευρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η όλη επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε χθες και τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν για καταστροφή σε περιοχή της Αχαΐας, που θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα αναμένεται σήμερα.

«Δεν εντοπίστηκε διακινητής»
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, την Τρίτη έγινε συντονισμένη επιχείρηση εντοπισμού της φυτείας από πάνοπλους αστυνομικούς από την Αχαΐα, την Αθήνα και τον Βόλο, που ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, όπως άλλωστε γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η φυτεία βρισκόταν σε πολύ δύσβατη περιοχή, σε απόσταση μισής ώρας από τον δρόμο ανάμεσα σε βουνά, στην οποία δεν μπορεί να πλησιάσει αυτοκίνητο, μεταξύ Πουρίου και Βενέτου (θέση Παλιά Μιτζέλα) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν στο σημείο κάποιον από τους διακινητές και δεν έκαναν σύλληψη.
Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, ήδη συγκεντρώθηκαν στοιχεία που θα ερευνηθούν, ενώ η κάνναβη μεταφέρθηκε από αέρος με ελικόπτερο. Η Αστυνομία ερευνά στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, στους οποίους ανήκει η φυτεία, όπως και αν είχαν συνδρομή και κάλυψη από κατοίκους της περιοχής.

Σε ύψος ακόμη και τα 4 μέτρα (!)
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τα δενδρύλλια είχαν αναπτυχθεί τόσο που έφτασαν σε ύψος ακόμη και τα 4 μέτρα (!), η περιοχή είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, υπήρχε αυτόματο πότισμα ακόμη και ξηραντήριο, ώστε η κάνναβη που συλλεγόταν από τα δένδρα να προωθείται προς διακίνηση…
Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης δήλωσε ότι η περιοχή του εντοπίστηκε η φυτεία είναι δύσβατη και πολύ απομακρυσμένη, έχει προσβάσεις από διαφορετικά σημεία από την Κερασιά και τη θάλασσα και απαγορεύεται το κυνήγι.
Τέλος, ανέφερε ότι η Αστυνομία ζητήθηκε ένα αυτοκίνητο του Δήμου, που όμως δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς δεν απαιτήθηκε μεταφορά της κάνναβης οδικώς, αλλά από αέρος.

Η φυτεία είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στο Ν. Μαγνησίας, στη Θεσσαλία και στη χώρα και σίγουρα οι πληροφορίες των αστυνομικών από την Πελοπόννησο κατάφερε καίριο πλήγμα στη διακίνηση κάνναβης λογικά προς όλη τη χώρα, για τους άγνωστους διακινητές, καθώς εκτιμάται ότι από τα μεγάλα δένδρα αποκόμιζαν πολλές εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών. Επίσης ερευνάται ο τρόπος διακίνησής τους.

Απ΄ τη μεταφορά της κάνναβης με το ελικόπτερο Erickson του Πυροσβεστικού Σώματος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.