Πως περιέγραφε την «ειδυλλιακή» ζωή με την Κάρολαϊν ο συζυγοκτόνος

«Η αγορά του οικοπέδου»

Για 37 ημέρες, ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν έπαιζε το θέατρο του τεθλιμμένου συζύγου που βρέθηκε απέναντι από τρεις ληστές μέσα στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά, βίωσε δραματικές στιγμές και έχασε τη γυναίκα του, τον έρωτα της ζωής του. Σε κατάθεσή του λίγες μέρες μετά τη ληστεία, επιχειρούσε να παρουσιάσει την «ειδυλλιακή» ζωή του με την Κάρολαϊν…

Στην προσπάθεια του να παραπλανήσει τις αρχές όχι μόνο σκηνοθέτησε τη ληστεία στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών αλλά και στη συνέχεια, στις επόμενες επαφές του με τους αστυνομικούς, αναφέρθηκε, λεπτομερώς και διεξοδικώς, σε όλες τις λεπτομέρειες της κοινής τους ζωής, στους ανθρώπους  που είχαν μπει στο σπίτι τους, στις επαφές τους με μεσίτες, στο τρόπο που μετακινούνταν, στα ταξίδια τους προκειμένου να πείσει πως έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στις 28 Μαΐου 2021, στην ένορκη κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές με την ιδιότητα του μάρτυρα τότε, αναφέρει χαρακτηριστικά «μετά το πρώτο σοκ από αυτό που μας συνέβη, ήρθα να σας πω ακόμα κάποια πράγματα κι εσείς να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να βοηθήσει στην έρευνα».

Ο 32χρονος θέλοντας να περάσει το προφίλ του σοβαρού, επιτυχημένου και οικογενειάρχη αναφέρεται στις σπουδές του και στη γνωριμία του με Κάρολαϊν, περιγράφει τα σπίτια που έχει μείνει, πως βρήκαν το σπίτι στα Γλυκά Νερά, ποιος τους έκανε τη μετακόμιση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει τότε ενώπιον των αστυνομικών, η ζωή τους, από όταν μετακόμισαν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, είχε μπει σε μια ροή. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην άτυχη εγκυμοσύνη της συζύγου του, λέγοντας ότι μπορεί να είχαν πέσει ψυχολογικά αλλά το είχαν ξεπεράσει. «Από όταν πήγαμε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, η ζωή μας μπήκε σε μια ροή. Συγκεκριμένα, μετά το γάμο μας, η Κάρολαϊν έμεινε έγκυος. Ενώ στην αρχή, δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει, στη συνέχεια, η ιδέα του παιδιού μας έκανε χαρούμενους. Για το λόγο αυτό και όταν απέβαλε είχαμε πέσει πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά ξανά έμεινε έγκυος στην κόρη μας, την Λυδία, που σήμερα είναι 11 μηνών» έλεγε τότε, ο κατηγορούμενος πλέον για τη δολοφονία της Κάρολαϊν.

Γλυκά Νερά

«Η αγορά του οικοπέδου»

Ένας από τους «άσους» που θεωρούσε ο πιλότος ότι είχε στο «μανίκι» του προκειμένου να δείξει ποσό ευτυχισμένο ζευγάρι ήταν με την Κάρολαϊν, αφορούσε στο ότι σχεδίαζαν να φτιάξουν το δικό τους σπίτι και μάλιστα πέντε ήμερες πριν το έγκλημα είχαν αγοράσει και το οικόπεδο. Άλλωστε σε αυτό είχε βασίσει το σενάριο ότι οι τρεις υποτιθέμενοι ληστές, πήραν από το σπίτι περίπου 9.500 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προοριζόταν για το οικόπεδο και τα οποία είχανε κρύψει σε ένα κουτί του παιχνιδιού monopoly.

«Όπως σας είπα και πιο πάνω, είχαμε μπει σε μια ροή στη ζωή μας και την κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. Κοιτούσαμε περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής. Στην αρχή ήταν με κάποια σπίτια ήδη χτισμένα, όμως επειδή δε μας αρέσει κάποιο σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας, όπως το θέλαμε. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε διάφορα οικόπεδα μέσα από το internet. Επειδή με τη γυναίκα μου περπατούσαμε πολύ συχνά, μαζί με την μπέμπα στο καρότσι, βλέπαμε διάφορες περιοχές κοντά στα Γλυκά Νερά.

Όμως μετά από ένα οικόπεδο στην περιοχή Διώνη που μας έδειξε ο μεσίτης… που έχει την εταιρεία του στην πλατεία Παλλήνης μας έκανε να καταλάβουμε ότι η περιοχή αυτή θα ήταν εκείνη που θέλαμε όντως να αγοράσουμε σπίτι. Έτσι και κάναμε. Αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή αυτή. Ήταν αρκετά οικόπεδα τα οποία μας έδειχναν μεσίτες. Εμείς δεν είχαμε δικό μας μεσίτη, απλά όταν ερχόμασταν σε επαφή για να δούμε ένα οικόπεδο, του λέγαμε τι ψάχνουμε κι αν έβρισκε κάτι θα μας ειδοποιούσε. Παράλληλα μ’ αυτό μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή στην εταιρεία…» περιέγραφε αναλγητικά στους αστυνομικούς.

Γλυκά Νερά

Όταν τελικά βρήκαν το οικόπεδο, ο πιλότος, περιέγραψε πως έκλεισαν τη συμφωνία στις  55.000 ευρώ. «…Αρχικά με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει είχαμε δώσει 3.000€ και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στο συμβολαιογράφο. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη μετά την Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή 6 Μαΐου 2021. Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομα μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει την διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Όπως σας είπα και πιο πάνω είχαμε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού στην κατασκευαστική εταιρεία…Και μάλιστα κάνουμε και ένα συμβόλαιο και δώσαμε ως προκαταβολή το ποσό των 15.000€. Συνολικά έπρεπε να δώσουμε περίπου 190.000€ στην κατασκευαστική. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει όταν διάφοροι φόροι άδεια οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειαζόταν. Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε, δηλαδή 190.000€ για την κατασκευή και η 55.000€ για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο. Συγκεκριμένα, υπήρξε προέκταση του δανείου περιμένουμε να κριθεί τελικώς το ποσό των 160.000€…

Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με την χρηματική βοήθεια των γονιών μου και το γονιών της Κάρολαϊ, όλα μαζί θα έμπαιναν σε έναν κοινό ας πούμε ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000€ τα οποία είχαμε σπίτι και είναι αυτά που πήραν αυτοί που μπήκαν στο σπίτι» κατέληξε, επιμένοντας στο σενάριο της ληστείας και πιστεύοντας ότι οι αστυνομικοί δεν θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

«Ήμασταν συνέχεια μαζί…»

Την ίδια στιγμή, η περιγραφή του για τη σχέση του με την Κάρολαϊν και την καθημερινότητα τους είναι… ειδυλλιακή. «Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσα άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Ειδικά απ’ όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με τη μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα, ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με τη μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια και αυτό σχεδόν σε καθημερινή βάση επίσης είχαμε και συνδρομή Αττικό Πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά» περιγράφει στην κατάθεση του.

Παράλληλα, δε ξεχνάει προκειμένου να… βοηθήσει τις αρχές να αναφερθεί στις άλλες, δραστηριότητες της Κάρολαϊν, στα μαθήματα οδήγησης που έκανε, στο διατροφολόγο που πήγαιναν, στη ψυχολόγο, στις φίλες, στις επαφές με τους γείτονες, στο που άφησαν τα ζώα τους για να πάνε, πρόσφατα, στο Ντουμπάϊ, στις μετακινήσεις της  με ταξί, στους εργάτες που είχαν πάει σπίτι τους….

Κι όλα αυτά για να καταλήξει σε μια αποθεωτική περιγραφή της γυναίκας που τόσο άδικα, της έκοψε το νήμα της ζωής, μέσα σε πέντε λεπτά.

«Η Κάρολαϊν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρ’ ότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει, την είχαν συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια.

Γλυκά Νερά

Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80%την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Κάρολαϊν.

Τέλος, με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι, όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε. Όπως μου είπατε θα χρειαστεί να σας δώσω για λίγες μέρες το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κρατήσετε  τόσο χρειαστεί» καταλήγει στην κατάθεση του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.