Πρεμιέρα με κόσμο για την εστίαση στο Βόλο (φωτογραφίες)

Επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους πολλοί Βολιώτες

Πρεμιέρα έκανε σήμερα ο κλάδος της εστίασης με τις καφετέριες, τα τσιπουράδικα και τα εστιατόρια του Βόλου να ανεβάζουν ρολά και να υποδέχονται τους Βολιώτες. Και μπορεί τα χαμόγελα ιδιοκτητών και σερβιτόρων να μην είναι εμφανή, καθώς καλύπτονται από μάσκες, ωστόσο η αίσθηση της κανονικότητας είναι εδώ.


Στην καθημερινή τους συνήθεια επέστρεψαν από νωρίς αρκετοί Βολιώτες, απολαμβάνοντας τον καφέ τους στην παραλία της πόλης κι αυτή τη φορά όχι με καφέ στο χέρι ή σε κάποιο παγκάκι, αλλά στα αγαπημένα τους στέκια.

Ο κ. Ευστάθιος Προσήλιας ιδιοκτήτης της καφετέριας “Μινέρβα”

Μιλώντας για την επανεκκίνηση στο χώρο της εστίασης στο magnesianews.gr ο ιδιοκτήτης της καφετέριας “Μινέρβα”, της πιο παραδοσιακής και πιο παλιάς καφετέριας του Βόλου κ. Ευστάθιος Προσήλιας, ανέφερε πως «κάθε αρχή και δύσκολη. Ο κόσμος έκανε την εμφάνισή του. Εμείς φροντίσαμε να έχουμε τα απαραίτητα μέτρα, όπως μάσκες στο προσωπικό, αντισηπτικά, καθαρισμός στα πόμολα, στα χερούλια και γενικά σε όλους τους χώρους εργασίας. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός από τον κόσμο που επιστρέφει σε μια κανονικότητα, ύστερα από μία περίοδο που ήταν κλεισμένος και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει. Από την άλλη κι εμείς βλέπουμε να κυλάει ομαλά η διαδικασία συμφωνώντας και κάνοντας πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
Ο κόσμος όμως επέστρεψε και στο γνωστό σε όλους “Βολονάκι”, με τους θαμώνες των καφέ να απολαμβάνουν τον καφέ τους, μετά από αρκετό διάστημα. Και στην Τάκη Οικονομάκη όμως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι πήγαν τη βόλτα τους, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον καφέ τους στα στέκια τους, που πλέον είναι ανοιχτά.


Να σημειωθεί πως σε όλα τα καταστήματα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα των αποστάσεων στα τραπέζια, ενώ όλο το προσωπικό, τόσο αυτό που εργάζεται στον εξωτερικό χώρο όσο και στον εσωτερικό φορούν τις απαραίτητες πλέον μάσκες.
Μάλιστα υπήρχαν κάποια καταστήματα που άπλωσαν τα τραπεζοκαθίσματά τους, «παίρνοντας» λίγα μέτρα δημόσιου χώρου, αφήνοντας ωστόσο τον απαραίτητο χώρο για πεζούς και ΑμεΑ.
Στα καφέ της πόλης προκειμένου να συνομιλήσει με ιδιοκτήτες, εργαζομένους αλλά και θαμώνες βρέθηκε από το πρωί ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης κ. Στέφανος Στεφάνου

«Η πρώτη ημέρα κυλάει ομαλά. Είχαν και καιρό οι καταστηματάρχες να λειτουργήσουν τα καταστήματα και σχεδόν τους φάνηκε περίεργο, ελπίζω όμως ότι σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να ομαλοποιηθούν τα πράγματα, να λύσουμε τυχόν προβλήματα που θα υπάρξουν. Περιμένουμε και ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως το Δήμο, την Αστυνομία και το λιμενικό για την παραλία, αν υπάρξουν προβλήματα να γίνουν κάποιες συστάσεις, για να διορθωθούν τυχόν προβλήματα και να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε πιο έτοιμοι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που έχουμε μπροστά μας. Ο κόσμος πιστεύω ότι θα υποστηρίξει την εστίαση και μέρα με την ημέρα θα πηγαίνουμε προς το καλύτερο. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα καταστήματα που έχουν μόνο εσωτερικό χώρο και δεν θα ανοίξουν καθόλου. Αναμένουμε στις 15 Ιουνίου να ανοίξουν κι αυτά, όμως δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν λόγω οικονομικών προβλημάτων ή αν ανοίξουν κατευθείαν τον Οκτώβριο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτά τα καταστήματα θέλουν και την ανάλογη οικονομική βοήθεια, γιατί θα είναι πολλούς μήνες κλειστά», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.