Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου: Να κλείσουν άμεσα και οι εναπομείνασες επιχειρήσεις

«Το υπουργείο να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης» αναφέρει ο Απόστολος Οντόπουλος

Το γεγονός ότι το Υπουργείο πρέπει άμεσα να λάβει απόφαση, έτσι ώστε να κλείσουν και οι επαπομείνασες επιχειρήσεις στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορονωϊού, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Απόστολος Οντόπουλος. Όπως υποστηρίζει «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα η υγεία όλων και κύριο μέλημα ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών. Πρέπει να δράσουμε προληπτικά και άμεσα ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

Τα εμπορικά καταστήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής οικονομίας και η εύρυθμη λειτουργία τους εξαρτάται από την αντίστοιχη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων (καφετεριών, κέντρων αισθητικής, εστιατόρια κ.α.).

Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει άμεσα το υπουργείο να λάβει απόφαση κλεισίματος των εναπομεινασών επιχειρήσεων και η απόφαση αυτή να συνοδευτεί από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης αυτών. Εάν τα καταστήματα κλείσουν τώρα, το όποιο κόστος σίγουρα θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα προκύψει αν συνεχίσουμε να υπολειτουργούμε, να πραγματοποιούμε μηδενικούς τζίρους και να συμβάλλουμε στη διόγκωση του προβλήματος.

Όπως και να έχει, θα πρέπει όλοι (και τα συλλογικά όργανα) να σεβαστούμε και να συνταχθούμε με τις αποφάσεις της πολιτείας. Οι σύλλογοι δεν υποκαθιστούν το κράτος και οι αρμοδιότητες τους περιορίζονται στα συνδικαλιστικά θέματα μιας και αυτός είναι ο ρόλος τους. Σύννομες αποφάσεις για παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεων λαμβάνει μόνο το αρμόδιο υπουργείο και κανένας άλλος. Οι όποιες ανακοινώσεις συλλόγων/φορέων περιορίζονται μόνο σε προτάσεις, σε κινήσεις εντυπωσιασμού και σίγουρα όχι ουσίας».