Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας: Να κλείσουν και οι καφετέριες (ηχητικό)

Ζήτησε συστράτευση και των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Να προσλάβει το κράτος προσωρινά , ιδιώτες γιατρούς για να στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσο κρατά η εξάπλωση του κορωνοϊού, πρότεινε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, σχολιάζοντας πως το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο με γιατρούς που εξουθενώνονται στη δουλειά και αυτή η πρόταση θα μπορούσε να δώσει μία ανάσα για να την αντιμετώπιση της έξαρσης του νέου ιού. Παράλληλα, υπογράμμισε πως για να περιοριστεί η διασπορά μετάδοσης του ιού θα πρέπει να κλείσουν και οι καφετέριες, ως ένα συμπληρωματικό μέτρο της κυβέρνησης.

Την προσωρινή πρόσληψη στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με καλούς μισθούς, για να βοηθήσουν τις υποστελεχωμένες δομές, πρότεινε ο κ. Τσάμης, υποστηρίζοντας πως το κλειδί για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας είναι το προσωπικό και η περίθαλψη που παρέχει.
Τόνισε δε πως η μόνη “θεραπεία”, καθώς δεν υπάρχουν εμβόλια είναι να υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς αυτοί που πεθαίνουν από τον κορωνοϊό είναι άτομα που έχουν μία σοβαρή επιπλοκή.
“Υπάρχει ένα 5% που παθαίνουν πνευμονίες και η μόνη θεραπεία είναι να έχουμε ΜΕΘ. Στην Ελλάδα ανά 100.000 πληθυσμού έχουμε 3 κλίνες ΜΕΘ. Είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε. Η ΜΕΘ είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσεις τους ανθρώπους”.
Παράλληλα. ο κ. Τσάμης χαιρέτισε το μέτρο της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, υποστήριξε όμως πως πρέπει να παρθούν και συμπληρωματικά μέτρα πιο σκληρά.
” Ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε πολλά περιστατικά είναι να είμαστε σκληροί για τον περιορισμό της μετάδοσης, άρα θα πρέπει να περιοριστεί ο συγχρωτισμός. Πρέπει και η Εκκλησία να καταλάβει ότι πρέπει να μειωθεί ο συγχρωτισμός στις εκκλησίες. Ζούμε σε συνθήκες ενός άλλου πολέμου, δεν έχουμε όπλα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο. Πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των νοσούντων. Η Αλβανία πήρε μία ριζική απόφαση και πολύ γρήγορα. Αποφάσισε να κλείσει τις καφετέριες. Αυτό ακούγεται άσχημο για τους συμπολίτες, αλλά αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να μην μεταθέσουμε το πρόβλημα σε άλλους χώρους, θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουν και αυτοί οι τόποι συνάθροισης. Μπορεί να είναι σκληρό, ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί θα πρέπει να το κάνουμε”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Όλη η συνέντευξη του κ. Τσάμη στο Ράδιο ΕΝΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.