Πρόεδρος ιδ. Ενοικιαζόμενων δωματίων: «Υπάρχουν προκρατήσεις αλλά δεν ξέρουμε πότε θ’ ανοίξουμε»

Ημερομηνία επανέναρξης και υγειονομικό πρωτόκολλο περιμένουν οι ιδιοκτήτες της Μαγνησίας

Μπορεί για τα ξενοδοχεία να υπάρχει πλάνο λειτουργίας, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που περιμένουν την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ και το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο. Το πότε θα γίνει αυτό παραμένει άγνωστο, όπως τόνισε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Μαγνησίας, Αθανάσιος Σπύρου, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή.

Αποδίδοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση για τις αρχικές ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Σπύρου σημείωσε ότι τώρα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα με την επιστροφή στην κανονικότητα και για την ενίσχυση του Τουρισμού. «Όμως έχουμε μία καθυστέρηση, που δημιουργεί μία παραποληροφόρηση και περιμένουμε την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης λειτουργίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενώ είχαμε κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχαμε την ενημέρωση τελικά για λειτουργία από τις 15 Ιουνίου. Προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε τους τοπικούς παράγοντες και τους βουλευτές και τον ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού για να παρέμβουν. Οι τουρίστες δεν περιμένουν τελευταία στιγμή. Ήδη αρχίζουν τα τηλέφωνα και κάνουν προεργασία αλλά όταν δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουμε, τι κρατήσεις να κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράληλλα, όπως σημείωσε παραμένει στον αέρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο, περιμένοντας την έκδοση ΦΕΚ. Την ίδια στιγμή βλέπει δύο μέτρα και σταθμά να εφαρμόζονται, αφού υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή λειτουργεί η ενοικίαση κατοικιών ως αστική μίσθωση (AirBnB), χωρίς να μπαίνουν όροι και κανόνες. «Οπότε έχουμε έναν παράπλευρο ανταγωνιστή που διεκδικεί ένα μέρος από το τουριστικό προϊόν. Αυτά θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσει μία σοβαρή κυβέρνηση και σύντομα για να μπούμε σε κανόνες λειτουργίας» υπογράμμισε ο κ. Σπύρου. Άλλωστε επισημαίνει ότι ο κλάδος των ενοικιαζόμενων δωματίων παραμένει ζωντανό κύτταρο του Τουρισμού και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι τα τηλέφωνα θα αρχίσουν να χτυπούν όταν μάθει και ο κόσμος πότε θα ανοίξουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Προκρατήσεις υπάρχουν και για τον Ιούλιο και για τον Αύγουστο, ήδη από το Πάσχα και δεν έχουν ακυρωθεί. Κάποιες κρατήσεις έγιναν και μετά τον κορωνοϊό. Οι ακυρώσεις δεν έχουν επηρεάσει την περίοδο τουριστικής αιχμής. Αν ανοίξουμε όμως, όπως και τα σύνορα και οι πτήσεις, θα εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν. Θέλουμε ν’ ανοίξουμε για να δώσουμε τη μάχη. Κλειστοί, πώς θα τη δώσουμε;»  τόνισε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.