Πρόεδρος ιδ. Γυμναστηρίων στο Ράδιο ΕΝΑ: «Περιμένουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο και παίρνουμε μέτρα»

Από τις 15 Ιουνίου θα υποδέχονται αθλούμενους

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και πάλι τελικά τα γυμναστήρια, ωστόσο οι ιδιοκτήτες περιμένουν το επίσημο υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να θέσουν τα σχετικά όρια. Όπως τόνισε εξάλλου ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γυμναστηρίων Βόλου, Απόστολος Κοσμάς, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου θα είναι καθολική χωρίς καμία αντίδραση, με βάση τις προτάσεις των ειδικών.

«Δεν γίνεται διάλογος πάνω σε επιστημονικές απόψεις και δεχόμαστε ό,τι δεχθούν οι λοιμωξιολόγοι. Εμείς προτείναμε ό,τι θεωρούμε εφικτό» σημείωσε ο κ. Κοσμάς, με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο για ένα άτομο ανά 15-20 τμ στον χώρο του κάθε γυμναστηρίου, με απόσταση 4 μέτρων περίπου μεταξύ τους, με χρήση απολυμαντικών, αλλά και με καθαρισμό των οργάνων γυμναστικής μετά από κάθε χρήση. Επίσης σημείωσε ότι θα αερίζεται σωστά η  κάθε αίθουσα όπως και ότι τα πιστοποιημένα γυμναστήρια έχουν επαρκή εξαερισμό, ενώ οι γυμναστές, αν χρειαστεί, θα φορούν μάσκα ή γάντια. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να γίνεται και θερμομέτρηση και να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ο κάθε αθλούμενος, για να γίνεται και μία καταγραφή εισόδου, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία ιχνηλάτησης, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Βέβαια, για τα γυμναστήρια και μετά από ένα αρκετών εβδομάδων λουκέτο, τίθεται θέμα βιωσιμότητας, αλλά όπως τόνισε ο κ. Κοσμάς είναι καλύτερο από το να μην λειτουργούν καθόλου. «Το καλό είναι ότι τα γυμναστήρια λειτουργούν περίπου 16 ώρες την ημέρα, οπότε θα γίνεται μία κατανομή των αθλούμενων.  Βέβαια το κακό είναι ότι τη συγκεκριμένη περίοδο η προσέλευση των ατόμων στα γυμναστήρια είναι περιορισμένη, ειδικά το καλοκαίρι» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών γυμναστηρίων, βλέποντας με θετικό μάτι τις κινήσεις της κυβέρνησης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση εργαζομένων αλλά και ιδιοκτητών.

Ανταγωνισμός και παράταση συνδρομών

Παράλληλα ο κ. Κοσμάς υπογραμμίζει τον ανταγωνισμό που αγγίζει τα όρια του αθέμιτου. «Οι αθλητικοί σύλλογοι ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου και οι σχολές χορού από τις 18 Μαΐου. Ενώ το αντικείμενο τους είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας, οι ίδιοι έχουν υπηρεσίες γυμναστικής. Με τα γυμναστήρια κλειστά, ο κόσμος πήγαινε εκεί και γυμναζόταν» σημείωσε μεταξύ άλλων, καλώντας τους υπευθύνους αυτών των δομών να προσλαμβάνουν επαγγελματίες γυμναστές προκειμένου να είναι οι επιστημονικοί υπεύθυνοι.

Πάντως κατά τη διάρκεια της καραντίνας πολλά γυμναστήρια παρείχαν προγράμματα γυμναστικής μέσω διαδικτύου, χωρίς χρέωση. Την ίδια στιγμή υπάρχουν και σκέψεις για την παράταση των συνδρομών, είτε για μέρος είτε για σύνολο του χρόνου που οι χώροι είχαν παραμείνει κλειστοί. Ωστόσο ο κ. Κοσμάς σημείωσε ότι υπάρχει και μία σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση για το θέμα των συνδρομών των αθλουμένων, και το αν γίνει κάποια κίνηση από αυτήν την πλευρά θα ξεκαθαρίσει μέχρι και την Τρίτη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.