Πρόεδρος Ινστιτούτου Καταναλωτών: Δώρο… άδωρο τα επιδόματα με τέτοιες τιμές προϊόντων και καυσίμων

Τι ανέφερε ο Γιώργος Λεχουρίτης που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ

Δώρο … άδωρο χαρακτήρισε τα επιδόματα, της κυβέρνησης ο Γιώργος Λεχουρίτης πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝ.ΚΑ., με τέτοιες τιμές σε όλα τα προϊόντα και στα καύσιμα, ο οποίος κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση, ότι όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι με επιδόματα και φιλοδωρήματα δεν μπορεί να «κοντρολάρει» τον Ελληνικό λαό, ενώ σήμερα εφαρμόζει στο πολλαπλάσιο τα επιδόματα, κάτι που δεν είναι το καλύτερο…
Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ τόνισε ότι με επιδοματικές πολιτικές και όχι με πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, δεν φέρνεις καλύτερα αποτελέσματα στην κοινωνία, που είναι ζητούμενο.

«Έχουν διαπιστωθεί πολλές
παραβάσεις, …αλλά δεν λέγονται»

Το καλάθι του νοικοκυριού δεν προσέφερε τίποτα επί της ουσίας ο κόσμος δεν κέρδισε τίποτα, όπως και δεν θα προσφέρει το καλάθι των εορτών, αλλά και των παιχνιδιών που θέλει κατά κανόνα να μας προσφέρει η κυβέρνηση, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Λεχουρίτης πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝ.ΚΑ..
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, αντί η κυβέρνηση να δει το δάσος, πως καταστρέφεται η οικονομία, αλλά και ο καταναλωτής, κοιτάζει το δένδρο και μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους και ότι μπορεί να τους εξαπατά.
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο Ινστιτούτο Καταναλωτών τα 50 +1 προϊόντα δεν βρίσκονται τελικά στο … «Καλάθι», καθώς κυμαίνονται από 35-37 συνολικά, ενώ έχουν διαπιστωθεί πολλές παραβάσεις, που απλά λέγονται και δεν είναι για να …επιβάλλονται κυρώσεις.

Έγινε συμφωνία, μεταξύ αλυσίδων
σούπερ μάρκετ και του υπουργού

Ο κ. Λεχουρίτης εξήγησε ότι τα προϊόντα ενός «Καλαθιού Νοικοκυριού», πολλές φορές είναι ακριβότερα από προϊόντα εκτός καλαθιού που είναι σε προσφορά. Όπως ανέφερε, ο κόσμος πηγαίνει, ψάχνει τα 50 +1, δεν τα βρίσκει, αγανακτεί και πάει και αγοράζει αυτά που αγόραζε μέχρι χθες. Και αυτό, γιατί στο καλάθι του νοικοκυριού μπήκαν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που αυτό ήθελαν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, να προωθηθούν δηλαδή, τα δικά τους προϊόντα. «Βρήκαν έναν υπουργό, αδιανόητο και απαράδεκτο να διαφημίσει το καλάθι του νοικοκυριού, αφού η συμφωνία που είχε γίνει, ήταν μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του υπουργού», τόνισε.

«Η επιτροπή ανταγωνισμού δεν
ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, η επιτροπή ανταγωνισμού δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σε αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένη ως ανεξάρτητη αρχή να εφαρμόζει, πατρονάροντας τον υπουργό Ανάπτυξης, όπως ουσιαστικά κάνει και η ΕΛΣΤΑΤ που θεωρεί ότι μέσα από τις τιμές του καλαθιού νοικοκυριού, έπεσε ο πληθωρισμός.
«Αυτός ίσως ήταν και ένας συν στόχος, να φανεί ότι δεν είναι αυξητικός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, όταν εκτός καλαθιού προϊόντα παίρνουν τέτοιες ανοδικές τιμές, που δεν μπορεί να τις συγκρατήσει κανένας», σημείωσε ο κ. Λεχουρίτης και ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να κάνει κάτι επί αυτού, που έφτασε να πωλείται αλλαντικό στα 17,91 ευρώ το κιλό ή το αλεύρι στα 2,10 € ή άλλα προϊόντα που έχουν ξεφύγει από την σταθερότητα των τιμών.
Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ ανέφερε ότι για την ακρίβεια δεν φταίει μόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη, καθώς ξεκίνησε ένα χρόνο νωρίτερα απ’ ότι ο πόλεμος. Ο ίδιος ανέφερε ότι δυστυχώς, ό,τι ανεβαίνει τιμολογιακά στην Ελλάδα, δεν κατεβαίνει και έδειξε απαισιόδοξος , ερωτηθείς αν θα πέσουν ξανά οι τιμές σε πρότερα επίπεδα, ενώ τόνισε ότι το κρέας πήρε αύξηση σχεδόν 50% !
Επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της για το «Καλάθι του νοικοκυριού», στα μάρκετ εξαφάνισε τη μικρομεσαία κατηγορία και παρά τις εξαγγελίες δεν εντάχθηκαν άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως συμβαίνει με κάποιον που αλλάζει πάροχο ενέργειας, χωρίς να έχει εξοφλήσει τον προηγούμενο.
Το ίδιο είπε συμβαίνει και με τα καύσιμα. Όταν ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές, την επόμενη ώρα ανεβαίνουν και τα καύσιμα στα πρατήρια στην Ελλάδα, ενώ όταν πέφτουν αργεί να πέσει η τιμή του καυσίμου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.