Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας: Τραγικός ο τρόπος οργάνωσης του υπουργείου Υγείας!

«Τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι ιώσεις σε μαθητές ή αν αρρωστήσει ένας γιατρός;»

Μόνο με παρεμβάσεις, υπηρεσιακές και πολιτικές, πλέον προχωρούν ζητήματα που έχουν σχέση με λύση προβλημάτων στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως κατήγγειλε ο Παύλος Μαλινδρέτος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, ο οποίος χαρακτήρισε τραγικό τον τρόπο οργάνωσης του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Μαλινδρέτος μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και σε κατάσταση αγανάκτησης χαρακτήρισε ότι αυτό που συμβαίνει είναι εξωφρενικό, ενώ συμπλήρωσε ότι «αν είναι έτσι οι επιτυχημένοι υπουργοί, αναρωτιέμαι πως είναι οι αποτυχημένοι»…
Όπως είπε, το υπουργείο δεν έστειλε καν οδηγίες στο «Αχιλλοπούλειο», με αποτέλεσμα να προσπαθεί να συνεννοηθεί με άλλα νοσοκομεία, για να δει πως γίνεται η διαδικασία! «Αυτή είναι η αγαστή συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα – που εγώ διαφωνώ – αλλά στην ανάγκη έρχονται ιδιώτες γιατροί ειδικοτήτων και μας βοηθούν αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ.
Ο ίδιος είπε, ότι αυτό είναι θέμα της συνεργασίας νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών και όχι σε κάτι που έχει προβλέψει και έχει οργανώσει σωστά το υπουργείο.

Έπρεπε να υπάρχουν αναλυτές σε κάθε νοσοκομείο
Ο κ. Μαλινδρέτος εκτίμησε ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απορεί και έχει απογοητευτεί από το πως θεωρούμε επιτυχημένο έναν υπουργό, όταν δεν έχει φροντίσει να θωρακίσει όλο αυτό τον καιρό τα μεγάλα επαρχιακά νοσοκομεία αι στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.
Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε τους πολιτικούς για να βοηθήσουν – και ας είναι καλά η κα Μακρή και όποιος βοηθήσει – για να βρούμε τα χρήματα για να πάρουμε αναλυτή ή τα αναλώσιμα και τελικά αφού βρούμε χρήματα να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε γιατί το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει μοναδικά αναλώσιμα, υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία». Ο ίδιος είπε αγανακτισμένος ότι «σηκωνόμαστε κάθε πρωί και κάνουμε τον σταυρό μας για να μη βλάψουμε άνθρωπο και τελικά το Δημόσιο δεν προστατεύει τους συμπολίτες μας» και δήλωσε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, αλλά πρέπει να δώσει λύσεις. Έπρεπε να υπάρχουν αναλυτές σε όλα τα Νοσοκομεία.

Τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι ιώσεις σε μαθητές;
Ο πρόεδρος των γιατρών τόνισε ότι αν ανοίξουν τα σχολεία και αρχίσουν κατά τον Οκτώβριο να παρουσιάζονται ιώσεις με πυρετό, που δεν θα είναι κατ’ ανάγκη κορωνοϊός και πηγαίνουν στο νοσοκομείο κατά δεκάδες, που θα μπουν αυτά τα παιδιά περιμένοντας μία και δύο ημέρες να βγει το αποτέλεσμα του κορωνοϊού και ποιος παιδίατρος θα τα δει όταν έχουν μείνει δύο ειδικοί και μια επικουρική σε μια πόλη 200.000 κατοίκων με μια μόλις παιδιατρική κλινική;
Ο κ. Μαλινδρέτος διερωτήθηκε τι θα γίνει αν αρρωστήσει ένας γιατρός που κάνει 11 με 12 εφημερίες τον μήνα και τόνισε ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, κάτι για το οποίο φωνάζουν οι γιατροί πολύ καιρό τώρα.

Μόνο με παρεμβάσεις
«Όταν εμείς τα λέμε, ζητάμε να μας συνδράμουν με γιατρούς και κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου, αλλά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Έγινε παρέμβαση από τον διοικητή της ΥΠΕ για να βρει χρήματα και από την κα Ζέττα Μακρή στο υπουργείο, για να μπορέσουμε και έχουμε φτάσει από παρέμβαση σε παρέμβαση για να φέρουμε γιατρούς με μπλοκάκι, παρόλο που διαφωνούμε και υπογράφεται σύμβαση για έναν μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο «δεν μπορεί να περιμένουμε κάθε φορά να βρούμε στο τηλέφωνο την κα Μακρή, για να ξεκολλήσει τα κολλημένα γρανάζια του Δημοσίου, από την οποία βρίσκω ανταπόκριση» και πρόσθεσε ότι περιμένει και από τους άλλους βουλευτές της περιοχής να βοηθήσουν.

Λιγότερο προσωπικό
Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ είπε ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου συνεχώς μειώνεται, καθώς εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται και από την άλλη δεν υπάρχουν προσλήψεις.
Χαρακτήρισε δε τουλάχιστον αστείο τις προσλήψεις fast track που προγραμματιζόταν από τον Ιανουάριο και ακόμη δεν έχουν γίνει και τόνισε ότι ο κάθε υπουργός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο ίδιος είπε ότι το υπουργείο θα πρέπει να έχει την ευελιξία να προχωράει όπου σκαλώνουν οι προσλήψεις.

«Ο ιός θέλει σεβασμό»
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών συστήνει να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες όπου υπάρχει πολύς κόσμος, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και οι νέοι να προσέχουν για να μη μεταφέρουν τον ιό στους δικούς τους ανθρώπους όταν γυρίζουν στο σπίτι. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, επισήμανε ότι αν κάποιος έχει συμπτώματα ή την παραμικρή αμφιβολία, καλό θα ήταν να κάνει το τεστ, ενώ πρόσθεσε ότι ο ιός του κορωνοϊού χρειάζεται τον σεβασμό μας και όχι πανικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.