Πρόεδρος συνταξιούχων Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ: Η σύνταξη τελειώνει πλέον σε δέκα μέρες

«Τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός», τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων

Δύσκολες μέρες ζουν οι συνταξιούχοι με το κύμα των ανατιμήσεων, με τον πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας κ. Γιώργο Ρούσσα να σημειώνει μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ότι η σύνταξη θα τελειώνει, εάν συνεχιστεί η ακρίβεια, σε δέκα μόλις ημέρες. Μάλιστα, οι συνταξιούχοι οργανώνουν πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 24 Ιουνίου, προκειμένου όπως ο ίδιος ανέφερε, να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικήσουν, αυτά που δικαιούνται, για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσας οι συνταξιούχοι βιώνουν την χειρότερη εποχή, καθώς αφενός με την πανδημία ήταν αυτοί που πλήρωσαν με τη ζωή τους τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, γιατί το 87% αυτών που έχουν φύγει από τη ζωή  λόγω του κορωνοϊού ήταν συνταξιούχοι, αφετέρου με την ακρίβεια δεν μπορούν να ανταποκριθούν ιδίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

«Ο οικογενειακός προϋπολογισμός…

 είναι ωρολογιακή βόμβα»

«Είναι ντροπή να λένε ότι παίρνουν μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους  και τους προστατεύουν. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι ωρολογιακή βόμβα που τινάζεται στον αέρα. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι ψίχουλα και δεν καλύπτουν καμία ανάγκη. Είναι τέτοιες αυξήσεις στην ενέργεια που αυτή τη στιγμή εμείς πληρώσαμε και θα πληρώσουμε δύο συντάξεις από το εισόδημά μας. . . Κάποτε λέγαμε ότι η σύνταξη φτάνει για 15 μέρες, τώρα η σύνταξη τελειώνει σε δέκα μέρες», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας με τον ίδιο να φέρνει τον εαυτό του ως παράδειγμα και να σημειώνει πως έφτασε να κάνει τρεις διακανονισμούς και την τελευταία δόση θα πρέπει να την αποπληρώσει τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ παράλληλα θα έρχονται και οι τρέχοντες λογαριασμοί.

Πρόβλημα με συνταξιούχο

 που υποστηρίζεται από οξυγόνο

Αναφέρθηκε δε και σε συνταξιούχο γυναίκα, με προβλήματα υγείας που πρέπει να υποστηρίζεται από οξυγόνο. Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσα έγινε διακοπή στο ρεύμα του σπιτιού της και η γυναίκα αναγκάστηκε να επιβαρύνει τα παιδιά της.

Ο κ. Ρούσσας απεύθυνε έκκληση σε όσους συνταξιούχους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα πριν όμως γίνει οποιαδήποτε διακοπή, να ενημερώσουν τον Σύλλογο για να ασκήσει με τη σειρά του τις δικές του πιέσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας άσκησε σκληρή κριτική στους κυβερνώντες όλων των κομμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει ξεφύγει η κατάσταση, πληρώνουμε μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις και μας τις έχουν αφαιρέσει με τον πιο άδικο τρόπο,  από το 2009 έως τώρα. Εμείς είμαστε σίγουροι πως όποιος βγαίνει στην κυβέρνηση θα προχωρά και  λίγο παραπέρα κάθε νομοθετική ρύθμιση για το ασφαλιστικό και την υγεία και όλες οι ενέργειες δεν είναι θετικές», ενώ προανήγγειλε μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 24 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.