Πρόεδρος Ξενοδόχων Μαγνησίας: Tα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα στο Τουρισμό

«Τα ξενοδοχεία τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα» τονίζει ο Γιώργος Ζαφείρης

Δεν είναι καλή η κατάσταση στον Τουρισμό, και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, με προβλήματα να παρατηρούνται και στη χερσαία Μαγνησία.

«Εδώ έχουμε και τον οδικό Τουρισμό, σε σύγκριση με τα νησιά που είχαν πρόβλημα και με τα καράβια και ακυρώσεις πτήσεων. Δυστυχώς όμως δεν λειτουργεί το πράγμα, παρά την κάποια κινητικότητα τον Αύγουστο και ενώ είχαμε μόλις 25% κρατήσεις τον Ιούλιο. Ο κοινωνικός Τουρισμός λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά, αλλά πάντα είχαμε αυτό το μέτρο και Έλληνες πελάτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στάθηκε και στην ανακοίνωση των κρουσμάτων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνεται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, για να μην προκύπτει φόβος στους επισκέπτες. «Στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια εγγυόμαστε την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων μας. Τηρούμε τα πρωτόκολλα με μεγάλη ευλάβεια» τόνισε ο κ. Ζαφείρης.

Ωστόσο στάθηκε στον κλάδο του παρατουρισμού όπως χαρακτήρισε τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. «Τα περισσότερα κρούσματα, όπως για παράδειγμα στη Χαλκιδική εντοπίστηκαν σε σπίτια από πλατφόρμες» σημείωσε ο πρόεδρος Ξενοδόχων Μαγνησίας για να συμπληρώσει: «Εμείς συνεχίζουμε και βάλαμε πλάτη, αλλά δεν είναι έτσι ο Τουρισμός. Ακόμη και τον Αύγουστο, υπό καλές συνθήκες η πληρότητα θα φτάσει στο 60-65%, ενώ τα μηνύματα για τη νέα χρονιά δεν είναι καλά. Τα μέτρα και η επιστρεπτέα προκαταβολή πάντως ήταν για λίγους, και το τρίτο στάδιο ελπίζουμε να είναι πιο εκτεταμένο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.