Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου : «Χρειάζονται δραστικά μέτρα για να μην κλείσουν ξενοδοχεία»

«Άνοιξε μόλις το 20% των μονάδων 12μηνης λειτουργίας»

Ενώ τα περισσότερα εποχιακά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου περιμένουν τις εξελίξεις και προσπαθούν να αποτιμήσουν τις δεδομένες ζημιές με τα πιθανά κέρδη που θα καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων. Γι’ αυτά τα θέματα μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, τονίζοντας ότι από τα ξενοδοχεία λειτουργίας 12 μηνών, μόλις το 20% επαναλειτούργησε από την 1η Ιουνίου.

«Δεν υπάρχουν πτήσεις, ούτε καν στα κεντρικά αεροδρόμια, οπότε δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας. Είναι οξύμωρο να ανοίγουν ξενοδοχεία χωρίς να υπάρχουν μεταφοράς» σημείωσε ο κ. Ευσταθίου, ενώ υποστήριξε ότι έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα για την ενίσχυση ξενοδοχείων και Τουρισμού, ωστόσο θεωρεί ότι είναι ημίμετρα και χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία, ώστε να μην υπάρξουν πτωχεύσεις ξενοδοχείων αλλά και άνοδος του δείκτη ανεργίας.

Παράλληλα, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε οι Σποράδες έχουν το μειονέκτημα να εξαρτώνται από τις αγορές της Βρετανίας, της Σκανδιναβίας και της Ιταλίας, που είτε υπάρχουν περιορισμοί από εμάς είτε από εκείνη την πλευρά. «Η σεζόν πιστεύουμε ότι θ’ ανοίξει δειλά μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, με τις πτήσεις από τη Γερμανία, κάποιες από Σερβία και κάνουμε προσπάθεια για κάποιες από Αυστρία και Ιταλία» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά οι προσδοκίες είναι μικρές. Εξάλλου και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τα εποχικά καταλύματα θα είναι κλειστά, ενώ εστιατόρια και καταστήματα έχουν ανοίξει. «Αλλά πρέπει να γίνει κεφαλαιοποίηση του περιορισμού της πανδημίας, με υγειονομική θωράκιση παράλληλα του προορισμού» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, χαρακτηρίζοντας τον διαχωρισμό της χώρας σε ζώνες ατυχή κίνηση. Βέβαια, όπως υποστήριξε, είναι και θέμα μάρκετινγκ να υπάρχει καλά εξοπλισμένο κέντρο Υγείας και είναι θετικό και για την ψυχολογία των επισκεπτών σημειώνοντας:  «Τοπικά υστερούμε και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα αυτό».

Τέλος, σχολίασε την έρευνα της ΤUI που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για τους νεαρούς Βρετανούς, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ίσχυε και πριν. «Αυτό που θα έλεγε κάτι θα ήταν μία αξιόπιστη έρευνα που θα έλεγε ότι μετά το lockdown της Αγγλίας θα ταξιδέψει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων. Είναι μικρό το διάστημα που θα δουλέψαμε και θα είναι λιγότερες οι πτήσεις» δήλωσε ο πρόεδρο Ξενοδόχων Σκιάθου, επισημαίνοντας ότι είχε προηγηθεί η ζημιά από το λουκέτο στην Thomas Cook, καθώς αυτή για τις Σποράδες έφτανε περίπου τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.