Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου στο Ράδιο ΕΝΑ: «Δεν είχε την τεχνογνωσία ο κ. Λούλης για τον Τουρισμό»

Βλέποντας πεσμένη την τουριστική κίνηση κατά 85%!

Την αποπομπή του Κωνσταντίνου Λούλη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού σχολίασε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, ερωτώμενος και για τη δήλωση του πρώην γενικού γραμματέα που είχε πει ότι θα προτιμήσει να κάνει διακοπές στην Περιστέρα και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο για να μην κολλήσει κορωνοϊό!

«Νομίζω ότι η δήλωση ήταν ατυχής και έγινε από άγνοια και παρορμητικά. Όταν κατέχεις τέτοια θέση πρέπει να προσέχεις τι λες. Έχει προσπαθήσει να προσφέρει αλλά δεν έχει την τεχνογνωσία. Νομίζω ότι στο Υπουργείο Τουρισμού πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει στον Τουρισμό. Τη δήλωσή του τη θεωρώ παρορμητική και την προσπερνώ» ήταν η ακριβής τοποθέτηση του κου Ευσταθίου.

Πάντως, η κατάσταση και στη Σκιάθο δεν είναι καλή, με την τουριστική κίνηση να φτάνει κι εκεί το 85% όπως εκτιμά ο ίδιος. «Υπάρχει μία ανάκαμψη τον Αύγουστο αλλά πάλι τα νούμερα θα είναι σημαντικά πιο κάτω. Έχουν προστεθεί πτήσεις αλλά δεν έρχονται με πληρότητα. Είναι μια εξαιρετικά άσχημη χρονιά για τον Τουρισμό και τις υπηρεσίες του συνολικά» σχολίασε ο κ. Ευσταθίου, θεωρώντας από εκεί και πέρα ότι ο εγχώριος τουρισμός έχει μία μικρή συμβολή στην κάλυψη των απωλειών και υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον λόγω του κοινωνικού τουρισμού, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούν να καλυφθούν οι διαφορές.

Αναμονή για τον χειμώνα και το 2021

Την ίδια στιγμή, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία δημιουργείται φοβία για ταξίδια, το βλέμμα όλων είναι τι θα γίνει τον χειμώνα και την περίοδο του 2021.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα μιλάμε για κατάρρευση οικονομιών, και τα κράτη δεν μπορούν να στηρίζουν συνεχώς οικογένειες και επιχειρήσεις. Στηριζόμαστε εξαιρετικά στην αγγλική αγορά, κρατώντας ένα κομμάτι για Αύγουστο και Σεπτέμβριο αλλά κανείς δεν μας βεβαιώνει, από τη στιγμή που ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα, τι μέτρα θα πάρει η Αγγλία» σημείωσε ο κ. Ευσταθίου.

Όσον αφορά τις διεκδικήσεις από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σκιάθου έκανε λόγο για κινήσεις βήμα-βήμα, εκφράζοντα θετική άποψη για τα μέτρα του ΣΥΝ-Εργασία, των αναστολών και της επιστρεπτέας προκαταβολής, όχι όμως και για την παρέμβαση των τραπεζών στο εγγυοδοτικό και στο ΚΕΠΙΧ, ούτε και για τη διάθεση μέρος του κοινωνικού Τουρισμού στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb)!

«Ήταν  άστοχη η απόφαση του Υπουργού Τουρισμού να συμπεριλάβει τα καταλύματα AirBnB στο πρόγραμμα του κοινωνικού Τουρισμού, όταν εμείς έχουμε τόσες προϋποθέσεις και συνεχείς ελέγχους για να λειτουργούμε. Είναι απαξίωση της δουλειάς μας αυτό που γίνεται» σχολίασε σχετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.