Προκαταρκτική έρευνα για ενέργειες αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών

Παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για να διαπιστωθούν κρούσματα στη Μαγνησία

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις αντιεμβολιαστών που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, σε εφαρμογή της παραγγελίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας, να διερευνήσουν εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής παρενέβη στις πρόσφατες μηνύσεις των αντιεμβολιαστών κατά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης της COVID-19.
Συγκεκριμένα, παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας υπηρεσίας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, που θα διερευνήσει, αν υπήρξαν τέτοια περιστατικά και στα σχολεία της Μαγνησίας.

Όχι προσαγωγές και αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.
Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.