Προκαταρκτική εξέταση για την πτώση σοβάδων στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ανέθεσε η εισαγγελέας Ανηλίκων σε πταισματοδίκη

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Ανηλίκων Βόλου προκάλεσε το απίστευτο περιστατικό που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου υποχώρησε μέρος των σοβάδων της οροφής και έπεσε στην έδρα και στα πρώτα θρανία μαθητών της ΣΤ τάξης του σχολείου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, που ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστη κατάληξη για μαθητές και την δασκάλα, στο πλαίσιο της οποίας, θα εξεταστεί αν υπήρξε το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, προς κάθε υπεύθυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ο οποίος καλείται να λάβει καταθέσεις, σε πρώτο στάδιο της διευθύντριας του σχολείου και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δασκάλων και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτών των καταθέσεων, οι παραπάνω θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα αν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση, τι έπραξαν και τι βελτιώθηκε. Επίσης αναμένεται να κληθούν για απαντήσεις και για άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα, όπως πτώσεις σοβάδων σε άλλα σημεία και πρόβλημα με τα κάγκελα, που έγιναν γνωστά με βάση δημοσιεύματα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε πρώτη φάση δεν θα ληφθεί κατάθεση από κάποιο υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, κάτι που θα κρίνει στη συνέχεια η εισαγγελέας, με βάση τις καταθέσεις των σχολικών παραγόντων και των γονέων, αν θα γίνει σε δεύτερο στάδιο.

Αποχή από τα μαθήματα
Χθες έγινε αποχή από τα μαθήματα στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται το 18ο και το 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ζητούν τον έλεγχο του σχολικού συγκροτήματος, διότι θέλουν ένα ασφαλές σχολείο για τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.