Προκαταρκτική εξέταση για το αγοράκι που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από τσίμπημα οχιάς

Δεν υπήρξε κάποια καταγγελία, αναφέρει ο διοικητής

Προκαταρτική έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού τσιμπήματος νηπίου 19 μηνών από φίδι στο Βένετο, που γνωστοποίησε η γιαγιά του, ζήτησε το πρωί της Πέμπτης, κατόπιν εντολής του διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Μ. Δραμητινός, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να διερευνηθεί το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, αν δηλαδή, υπήρξε κάποια ολιγωρία ή κάποιο λάθος στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» και είπε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν σε γνώση της Διοίκησης, που το πληροφορήθηκε χθες το πρωί από τις εφημερίδες και δεν έγινε καμία καταγγελία ή αναφορά, ενώ αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται σε περίπου 10-15 ημέρες. Ο διοικητής δήλωσε, ότι συναισθάνεται απόλυτα την αγωνία των παππούδων και των γονέων του παιδιού, με όλη την ταλαιπωρία που υπέστησαν και ηθικά γίνεται προσπάθεια να τους συμπαρασταθούν από το Νοσοκομείο όσο μπορούν.
«Από τις 7.30το πρωί που εγώ το αντιλήφθηκα και την έρευνα που έκανα, προκύπτει ότι αντιοφικός ορός, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μόνιμα στο «Αχιλλοπούλειο», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου που πρόσθεσε ότι πιθανόν η γιαγιά του παιδιού παραπληροφορήθηκε, αν και δεν γνωρίζει τι της είπαν και πως το κατάλαβε.

«Σε πλήρη κάλυψη η εφημερία»

Ο κ. Δραμητινός είπε ότι την ημέρα που πήγε το παιδάκι στο Νοσοκομείο υπήρχε ειδικός γιατρός που εφημέρευσε και ειδικευόμενος, ενώ η εφημερία ήταν σε πλήρη κάλυψη.
«Δεν διαφωνώ σε καμία περίπτωση με τις αιτιάσεις των ανθρώπων και είναι προς διερεύνηση. Διατάχτηκε στις 8 το πρωί προκαταρκτική εξέταση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την οποία ανέλαβε το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος των γιατρών, ο πρόεδρος της Ιατρικής Υπηρεσίας», δήλωσε ο διοικητής.
Όπως είπε, αν διαπιστωθεί ότι υπήρξε καθυστέρηση, κακή ιατρική και κάποια ευθύνη, ο κ. Δραμητινός ξεκαθάρισε ότι θα διαταχτεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και η υπόθεση δεν θα μείνει χωρίς να ελεγχθεί.

«Δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Ανηλίκων»

Ο διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε ότι το παιδάκι πήγε στο Νοσοκομείο τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 14.15 ως πιθανό κάταγμα δαχτύλου, έγινε ακτινογραφία που δεν έδειξε κάτι και μετά από δήλωση των παππούδων του ότι πιθανόν να ήταν τσίμπημα φιδιού, αντιμετωπίστηκε κατ’ αυτό τον τρόπο και στις 3 ώρες που έμεινε στο Νοσοκομείο, μέχρι να γίνει η διακομιδή του, έγιναν αρκετές ιατρικές πράξεις (τουλάχιστον δύο αιμοληψίες και θεραπεία, με οξυγόνο, ενώ χορηγήθηκε αντιβίωση).
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το παιδί δεν είχε φροντίδα. Αν δεν είχε και τη σωστή φροντίδα, θα είναι προϊόν της προκαταρκτικής εξέτασης, σε διάστημα 10-15 ημερών», σημείωσε.
Ερωτηθείς ο κ. Δραμητινός αν το περιστατικό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο Νοσοκομείο, απάντησε από την ιατρική του εμπειρία ότι όλα τα περιστατικά και οι αντιδράσεις δεν είναι ίδια. Σαφώς αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά σε δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο, όπως του Βόλου και κάποια από τα οποία αρχίζουν να παρουσιάζουν μόλυνση, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα με τσιμπήματα φιδιών και στο Βόλο δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Ανηλίκων, οπότε διακομίζονται σε τριτοβάθμια Νοσοκομεία.
Τέλος, ο διοικητής αναφέρθηκε στον αντιοφικό ορό, λέγοντας ότι υπάρχει στο Νοσοκομείο, που οφείλει να έχει ό,τι χρειάζεται, αλλά είναι μια πολύ επώδυνη θεραπεία, που θέλει ειδική παρακολούθηση και προφανώς γίνεται στα Επείγοντα πάντα υπό την κρίση του θεράποντος ιατρού, ενώ εξετάζεται λεπτομερώς, σε ποιο περιστατικό θα δοθεί ή όχι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.