Προκαταρκτική για άτοκα δάνεια από Αλβανία!

Σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη κατ’ εξακολούθηση από τρία άτομα…

Προκαταρκτική εξέταση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και κατ’ εξακολούθηση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, για την υπόθεση των δύο Ελλήνων και ενός Αλβανού, που υποσχόταν άτοκα νόμιμα δάνεια από την Αλβανία και εξαπάτησαν Βολιώτες, όπως φαίνεται από μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος τους.
Πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άνδρα από την Ελλάδα και έναν Αλβανό υπήκοο, που φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν αρκετούς Βολιώτες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Κύκλοι της Εισαγγελίας τονίζουν, ότι διατάχτηκε προκαταρκτική διότι στις μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος τους, δεν αναφέρονται τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, ενώ πρέπει να διερευνηθεί αν στην απάτη εμπλέκονται και άλλοι δράστες.

«Ως δήθεν σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων…»
Η πρώτη μήνυση αφορά Βολιώτη επαγγελματία που πείστηκε και έδωσε στο κύκλωμα το ποσό των 13.000 ευρώ, τον Οκτώβριο του 2016, όταν παρουσιάστηκε η γυναίκα του κυκλώματος, η οποία ως δήθεν σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων και πρόεδρος εταιρείας δημοσίων σχέσεων, του ζήτησε να μεσολαβήσει για να του χορηγήσει δάνειο από τράπεζα του εξωτερικού μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. Ο επιχειρηματίες πείστηκε και της έδωσε 10.000 Ευρώ, προκειμένου να πάρει νόμιμο δάνειο 25 εκ. Ευρώ με χαμηλή μηνιαία δόση μετά από περίοδο χάριτος ενάμιση χρόνου, ενώ η γυναίκα του ζήτησε το 10% του δανείου για τη διαμεσολάβηση.
Τελικά, ενώ το δάνειο θα εγκρινόταν σε 20 μέρες, πέρασαν δύο μήνες και τότε εμφανίστηκε ξανά η «σύμβουλος», που του ζήτησε νέα προκαταβολή για το δάνειο, ύψους 10.000 Ευρώ, όμως εκείνος αντέτεινε ότι το ποσό ήταν μεγάλο και τελικά έδωσε 3.000 Ευρώ. Τελικά και μετά από καθυστερήσεις, η γυναίκα «σύμβουλος» προσφέρθηκε να καταθέσει σε λογαριασμό του επιχειρηματία ποσό 5.000 Ευρώ για την αγορά προπληρωμένων καρτών, χρήματα που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό του ανυποψίαστου επαγγελματία από άλλη επιχειρηματία που είχε εξαπατηθεί από το ίδιο κύκλωμα. Στις 30 Οκτωβρίου του 2017 ο επαγγελματίας έλαβε εξώδικο, από γυναίκα επαγγελματία που του είχε καταθέσει το ποσό και πίστευε ότι του δάνειζε χρήματα και θα τα επέστρεφε.
Παρόμοια και η περίπτωση ενός εμπορικού αντιπροσώπου και ενός δημοτικού υπαλλήλου. Οι δύο Βολιώτες τον Δεκέμβριο του 2016 έδωσαν στο κύκλωμα οικονομίες 32.500 Ευρώ υποτίθεται για μια ασφαλή επένδυση σε τράπεζα της Αλβανίας. Μετά από έξι μήνες θα κέρδιζαν ποσό της τάξεως των 4.875 Ευρώ ο καθένας. Αν και οι επενδυτές ανέμεναν το κεφάλαιο και τα κέρδη τους τον Ιούλιο του 2017, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να καταθέσουν μηνύσεις κατά των μελών του κυκλώματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.