Προκαταρκτική για κατάληψη στην παραλία Μελανή

Διέταξε ο εισαγγελέας με αφορμή την περίφραξη δημοσίου κτήματος

Προκαταρκτική έρευνα για το θέμα της περίφραξης αγροτικού δρόμου που έχει αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παραλία Μελανή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ζήτησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας μετά τη μήνυση που παρέλαβε την Τρίτη από τον Δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, που θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάληψης δημοσίου κτήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ληφθεί ανωμοτί κατάθεση από τον φερόμενο ως δράστη.
Προκειμένου να ανοίξει άμεσα η παραλία, ο Δήμος πρέπει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο, μέσω των οποίων θα ζητήσει την κατεδάφιση της περίφραξης, λόγω δημοσίου συμφέροντος.
Σημειώνεται ότι ο αγροτικός δρόμος, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, υφίσταται από το 1964, ενώ η συγκεκριμένη περίφραξη εντοπίστηκε μετά από αυτοψία του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού, παρουσία υπηρεσιακού στελέχους και της Αστυνομίας, στα μέσα Ιουλίου.
Στις 2 Μαΐου ο Μιχ. Μιτζικός είχε κάνει αυτοψία σε παράνομες κατασκευές στον αιγιαλό, πάνω στην παραλία της Κορώπης και είχε πει ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει πίσω σε καμία παρανομία, θα διαφυλάξει τη νομιμότητα και κυρίως το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών για ανεμπόδιστη πρόσβαση στις παραλίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.