Προκαταρκτική για νοσηλεύτρια που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Παρήγγειλε εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Βόλου

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Βόλου, με αφορμή νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Βόλου, που δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα απασχολούνταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Βόλου και επειδή υπήρχε κίνδυνος διασποράς του ιού τέθηκε σε καραντίνα, ενώ οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί της αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε rapid test.
Η εισαγγελέας που ανέθεσε την προκαταρκτική σε πταισματοδίκη, ζητά να πληροφορηθεί αν υπήρξε από την υπάλληλο, παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν’ αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο.

Από τα 60 άτομα που απασχολούνται στο Κ.Υ. Βόλου (νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.) περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο το οποίο καθημερινά εμβολιάζει από 370 έως 400 άτομα, ενώ επίσης άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.