Ο υβριστής Μπέος μηνύει οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου για εξύβριση!

Προκαταρκτική και για τις συνθήκες στο κυνοκομείο μετά από μήνυση του Δημάρχου Βόλου

Μήνυση κατά οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου για συκοφαντική δυσφήμηση υπέβαλε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο εισαγγελέας υπηρεσίας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Η υπόθεση αφορά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οπαδοί της ομάδας απαντώντας σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, χρησιμοποιώντας όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής εξυβριστικά και υποτιμητικά σχόλια σε βάρος του σχετικά με την ενασχόληση του με το χώρο του ποδοσφαίρου, μέσα από ανάρτηση τους σε ιστότοπο στο ίντερνετ. Η ανάρτηση φαίνεται πως έγινε στις 28 και 29 Ιουλίου και θα διερευνηθεί κατά πόσο τελέστηκαν αυτές οι πράξεις.

Προκαταρκτική και για το δημοτικό κυνοκομείο

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σε βάρος μιας Βολιώτισσας, για το ζήτημα των συνθηκών φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο στις Γλαφυρές. Η φιλόζωη ανάρτησε σε μπλογκ στο διαδίκτυο, κείμενο με το οποίο κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή, για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων.

Ο δήμαρχος υπέβαε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της γυναίκας, για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και συκοφαντική δυσφήμιση, για την ανάρτηση της στο διαδίκτυο. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε ήδη σε Πταισματοδίκη, ο οποίος θα διερευνήσει κατά πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες της δημοτικής αρχής κατά της φιλόζωης, αν πληρούνται οι συνθήκες που ορίζει ο νόμος για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων και κατά πόσο η γυναίκα μπήκε με νόμιμο τρόπο στο κυνοκομείο, καθώς απαιτείται άδεια. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα κριθεί εάν συντρέχουν λόγοι για άσκηση ποινικής δίωξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.