«Πρώτο κουδούνι» με αγιασμό στα σχολεία του Βόλου

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι μικροί μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου μόλις άκουσαν, μετά από τρεις περίπου μήνες διακοπών, το πρώτο κουδούνι, που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μαζί με τους γονείς τους και με μεγάλη χαρά, οι μικροί μαθητές γέμισαν το προαύλιο του σχολείου, στο οποίο τελέστηκε ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας.



Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη Μαγνησία έτοιμη, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κ. Γιώργο Πολύζο, οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία βρίσκονται στις θέσεις τους και υπάρχουν ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών.
“Ξεκινά μια δύσκολη σχολική χρονιά παρόλα αυτά με τις καλύτερες προοπτικές μιας και έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα κενά μας και τα βιβλία βρίσκονται στη θέση τους. Τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν, δεν επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία και θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτή τη στιγμή λείπουν 2-3 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και δάσκαλοι ειδικής αγωγής. Σε όλα τα σχολεία είναι οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται. Εύχομαι στα παιδιά καλή δύναμη σ’ αυτό το απολαυστικό ταξίδι, στους γονείς τους παρακαλούμε να βρίσκονται κοντά στο σχολείο και να είναι αρωγοί στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν αυτό το δύσκολο έργο με το ίδιο μεράκι, τον ίδιο ζήλο με την ελπίδα ότι οι γενιές που έρχονται θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα στον τόπο μας”, ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μία καλή σχολική χρονιά λέγοντάς τους πως το σχολείο αποτελεί μία μεγάλη οικογένεια. Ακόμη επεσήμανε προς τους μικρούς μαθητές να δείξουν τον καλό τους εαυτό όχι μόνο στα μαθήματα αλλά και μεταξύ τους, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη, προστατεύοντας όποιο παιδί το χρειάζεται ή του δημιουργούν άλλα παιδιά προβλήματα και τόνισε πως εντεταλμένος ιερέας θα βρίσκεται πάντα στο πλάι της εκπαιδευτικής κοινότητας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.
Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κίτσιος που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου και κ. Ζέττας Μακρή και του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου. Ακόμη το παρών έδωσε ο Α’ Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης και σχολικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί πως στην είσοδο του σχολείου και πριν ξεκινήσει ο αγιασμός αστυνομικός της Τροχαίας Βόλου διένειμε ενημερωτικό υλικό στα παιδιά για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.