Πρωτότυπα, περίεργα και … «εμμονές» της κάλπης σε εκλογικά της Μαγνησίας

Τι προκύπτει από ανάλυση των δεδομένων, που παρουσιάστηκε στο «Ράδιο Ένα»

Πρωτότυπα, περίεργα, αλλά και … «εμμονές» της κάλπης καταγράφηκαν μέχρι και χθες, ως προς τα αποτελέσματα της Κυριακής των εκλογών στη Μαγνησία και αξίζουν να αναφερθούν, σύμφωνα και με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο Ράδιο Ένα σήμερα και στην εκπομπή του Ηλία Κουτσερή, αναλύοντας τα σχετικά δεδομένα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό που κατέκτησε το κάθε κόμμα στους Δήμους της Μαγνησίας, όπου μέσα από μια «δεύτερη ματιά», μπορεί κανείς να διακρίνει, κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις και να καταλήξει… στα λεγόμενα «κάστρα» των κομμάτων.

Ποιο κόμμα έλαβε που, το μεγαλύτερο ποσοστό

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό της στον Δήμο Σκιάθου, όπου κατέγραψε 53,65% % (53,35% στον Δήμο Ρ. Φεραίου). Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Μαγνησία, στον Δήμο Βόλου με 20,87%. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό του στον Δήμο Ρήγα Φεραίου με 11,32%.
Το ΚΚΕ έλαβε το σημαντικότερο ποσοστό στη Σκόπελο και αναδείχθηκε δεύτερο με 16.48%, ενώ η Ελληνική Λύση στην Αλόννησο κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 11,86%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε 11,65% . Βέβαια η διαφορά των δύο κομμάτων είναι μόλις δύο ψηφοδέλτια (111 με 109), αλλά το ποσοστό παραμένει, όπως και η διαφορά ως δεύτερου με τρίτο.

Η Σκόπελος το … νησί των εκπλήξεων

Σημαντικό επίσης, το γεγονός ότι στον Δήμο Σκοπέλου, το ΚΚΕ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 16,48% και 437 ψήφους, έναντι 15,95 του ΣΥΡΙΖΑ και 423 ψήφων.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ΚΚΕ μ-λ (μαρξιστικό-λενινιστικό), κατάφερε και πέρασε την «Πλεύση Ελευθερίας» καταλαμβάνοντας την 7η θέση (και όπως καταγράφηκε πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό σε επίπεδο Μαγνησίας) στο δήμο Σκοπέλου, λαμβάνοντας ποσοστό 2,07 % και 55 συνολικά ψήφους.

Έλαβε τόσες ψήφους, όσες ακριβώς και το 2019!

Με το χαμηλότερο ποσοστό, εμφανίστηκε το κόμμα “Νέα Δομή” του Ν. Πολύζου, το οποίο έλαβε στον νομό Μαγνησίας μόνο 4 ψηφοδέλτια, όσα και ο ένας υποψήφιος τοπικά.
Το κόμμα ΟΑΚΚΕ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ έλαβε ποσοστό 0,01 % με τις 16 ψήφους που πήρε, και ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Παναγιώτη, ο μόνος υποψήφιός του, έλαβε το ¼ των σταυρών, δηλαδή, 4 ψήφους.
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΚΔΕ) κατέλαβε ποσοστό 0,02 % με σύνολο ψήφων 21 και η υποψήφιά του στη Μαγνησία, Μαρία ΠΡΙΓΚΟΥ , έλαβε τους 12 σταυρούς. Το αξιοσημείωτο της περίπτωσης με την ΟΚΔΕ, είναι ότι έλαβε ακριβώς τις ίδιες ψήφους, που είχε λάβει Ιούλιο του 2019!

Τα αποτελέσματα των σταυρών των υποψηφίων, σημειώνεται ότι είναι ενδεικτικά και ανεπιβεβαίωτα ακόμη, ωστόσο, είναι αυτά που καταγράφηκαν και αναφέρονταν μέχρι και σήμερα Δευτέρα, απ΄το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.