Προβοκάτορες σύμφωνα με τον Γ. Τόρη όσοι αντιδρούν για το νερό στην Αγριά

Διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι δεν τηρείται ούτε το πρόγραμμα τον διακοπών υδροδότησης

Το θέμα του νερού της Αγριάς συζητήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γιώργο Τόρη να χαρακτηρίζει προβοκάτορες όσους αντιδρούν, λέγοντας πως “οι 100 είναι προβοκάτορες, ενώ όλη η Αγριά είναι μαζί μας και οι κάτοικοι έχουν καταλάβει την προσπάθεια που κάνουμε”.

Ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε πως κάτοικοι έρθουν επικοινωνήσει μαζί του και ζητούν τη σύγκλιση του τοπικού συμβουλίου, όμως ο πρόεδρος την αρνείται κι έχουν αποστείλει σχετικό έγγραφο στον Δήμο Βόλου. Ο επικεφαλής της κίνησης Μαζί για τον Βόλο σημείωσε πως η ΔΕΥΑΜΒ δεν προτείνει μία οριστική λύση για το νερό της Αγριάς, ενώ τόνισε πως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ούτε το πρόγραμμα των διακοπών υδροδότησης δεν τηρείται, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Αποστολάκης δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Αχ. Μπέο ο οποίος είπε “ποιος είσαι εσύ να σε παίρνουν τηλέφωνο; για γέλια είσαι”, ενώ ο δήμαρχος είναι πως “εμείς κάνουμε κοινωνικό έργο, δεν κάνουμε διαβούλευση και συζήτηση με 50 άτομα”, ενώ σημείωσε πως σε όλο τον κόσμο όταν υπάρχει πρόβλημα με το νερό, γίνονται διακοπές.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν θα κάνει ο δήμος το χατήρι σε κάποιους που κοιτάνε τα χωράφια τους για να αφήσει τον κόσμο χωρίς νερό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε πως οι δύο πηγές που έπαιρνε νερό η Αγριά εμφάνισαν βαρέα μέταλλα και η μία στέρεψε, ενώ σημείωσε πως έως τα μέσα Ιουλίου η Αγριά θα υδροδοτείται με καλής ποιότητας πόσιμο νερό. Είπε πως στις 14 Ιουνίου το νερό ήταν κατάλληλο και είπε πως ο κ. Ζάχος λέει ψέματα.

Ο κ. Τόρης συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει η άσκοπη χρήση και οι διακοπές θα συνεχιστούν μέχρι να έρθει το νερό από τα Λεχώνια.

Ο κ. Ριζόπουλος μιλώντας για το θέμα σχολίασε πως από τις τακτικές και τις κινήσεις της η δημοτική αρχή δείχνει ότι έχει λερωμένη τη φωλιά της, ενώ υπογράμμισε πως οι γεωτρήσεις θα οδηγήσουν στην υπεράντληση και το πρόβλημα με το νερό της περιοχής δεν θα επιλυθεί ποτέ. Γι’ αυτό και υπογράμμισε την αξία ενός έργου, μεγάλου και ολοκληρωμένου, προκειμένου έχουν όλοι ποιοτικό νερό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.