Ψάχνουν στη Μαγνησία για τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Ο αδερφός του Νίκος Παλαιοκώστας αποφυλακίστηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

Ο Νίκος Παλαιοκώστας ζει τη νύχτα που περίμενε 15 ολόκληρα χρόνια. Με ένα ταξί και συνολικά τρεις βαλίτσες με ρούχα και προσωπικά του αντικείμενα έχει μόλις επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Αγία Μονή Τρικάλων και εμφανώς καταβεβλημένος από το πολύωρο ταξίδι μπαίνει μέσα χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα και πήρε το δρόμο για την πόλη που γεννήθηκε, όπου τον περίμενε ο πατέρας και στενοί συγγενείς του.

Το πράσινο φως για την αποφυλάκισή του άναψε πριν από λίγες μέρες, με τον ίδιο όπως περιγράφουν άνθρωποι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες μέσα στη φυλακή να μην μπορεί να πιστέψει την είδηση. Όπως έγινε γνωστό αρχικά τον ενημέρωσε ένας φύλακας και αμέσως μετά η δικηγόρος του.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τη δικηγόρο του

ΒΙΚΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ: Νίκο, τα καταφέραμε.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ: Μου λες αλήθεια; Δεν το πιστεύω.

ΒΙΚΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να το πιστέψεις! Ετοίμασε τα πράγματά σου, βγαίνεις και το πατρικό σου στο Μοσχόφυτο σε περιμένει.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ: Ας καθυστερήσουν λίγο οι διατυπώσεις, δεν χάθηκε ο κόσμος, για να προλάβω να κάνω αιμοκάθαρση στην Πάτρα.

Και ενώ ο Νίκος Παλαιοκώστας καλείται να εκτίσει τον ενάμισι χρόνο που του έχει απομείνει από το σπίτι του, αδερφός του παραμένει καταζητούμενος. Με τις σχέσεις τους να θυμίζουν σε τίποτα αυτές που είχαν πριν από δεκαετίες.

Όπως αποκάλυψε στο Live News o αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα δύο αδέρφια που σύμφωνα με την αστυνομία συνεργάστηκαν στη μεγαλύτερη σε λεία, ληστεία τράπεζας το 1992 στην Καλαμπάκα και στην απαγωγή του Αλέξανδρου Χαϊτογλου τρία χρόνια μετά στη Θεσσαλονίκη, πλέον δεν έχουν την παραμικρή σχέση.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας δεν είχε συμμετοχή στην απόδραση του αδερφού του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Κάτι που ο ίδιος άλλωστε υποστήριζε από το 2006 όταν είχε συλληφθεί…

Ο Νίκος Παλαιοκώστας τονίζει στο στενό του περιβάλλον ότι θέλει να γυρίσει οριστικά σελίδα και να ζήσει μια ήρεμη ζωή. Μακριά από τον κατά πέντε χρόνια μικρότερο αδερφό του, που παραμένει πρώτος στη λίστα με τους καταζητούμενους στη χώρα.

«Προτεραιότητα της ελληνικής αστυνομίας είναι η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, και σε βαλκανικές χώρες», τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, με τον δημοσιογράφο να υποστηρίζει ότι έρευνες γίνονται και σε χωριά της Μαγνησίας.

«Έχει κάποιο δίκτυο υποστήριξης και ίσως έχει τη βοήθεια αντεξουσιαστών», υπογράμμισε ο κ. δημοσιογράφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.