Ψηφοδέλτιο ΝΔ: “Μέσα” Λιούπης – Μαραβέγιας, “έξω” Αντωνοπούλου – Κοκκίνης

Εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου τέθηκαν δύο διεκδικητές. Πρόκειται για την Έλενα Αντωνοπούλου και τον Σάκη Κοκκίνη ο οποίοι δεν έλαβαν το πολυπόθητο ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν οι υποψήφιοι, με τη λίστα των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Εντός του ψηφοδελτίου όμως είναι δύο γνωστοί γιατροί του Βόλου οι Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, η συμμετοχή των οποίων δεν είχε ξεκαθαριστεί μέχρι την Παρασκευή. Όπως είχε γράψει προ ημερών το magnesianews.gr, η Έλενα Αντωνοπούλου διεκδικούσε εκ νέου μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ωστόσο η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκτεταμένη ανανέωση σε πρόσωπα, την έθεσε εκτός. Το ίδιο συνέβη και με τον δικηγόρο Σάκη Κοκκίνη, ο οποίος παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου και την αποδεδειγμένη ισχύ του, λόγω της ιδιοκτησίας ενός εκ των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της Θεσσαλίας, έμεινε εκτός. Το magnesianews.gr είχε πλήρες ρεπορτάζ για τις πιέσεις που δέχονταν το γραφείο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για να συμπεριλάβει τον Σάκη Κοκκίνη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, πιέσεις οι οποίες, όπως αποδείχτηκε έπεσαν στο κενό. Αντιθέτως οι κ.κ. Λιούπης και Μαραβέγιας με βαρύ βιογραφικό και οι δύο, οι οποίοι μάλιστα κράτησαν την τελευταία περίοδο διακριτική στάση και χωρίς να ασκούν πιέσεις, εντάχθηκαν και θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, το ψηφοδέλτιο θα κλείσει οριστικά το αργότερο το βράδυ της Δευτέρας. Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα για μία γυναίκα, ενώ οι επτά θέσεις έχουν καλυφθεί από τους Χρήστο Μπουκώρο, Ζέττα Μακρή, Γιώργο Καλτσογιάννη, Χρήστο Τριαντόπουλο, Κατερίνα Πατσογιάννη, Κωνσταντίνο Μαραβέγια, Θανάση Λιούπη. Να σημειωθεί ότι η πρόταση που έγινε στην πρώην Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, είναι ακόμη ανοικτή και αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα η τελική απάντηση.

Αποσύρθηκε αφού αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο

Θυμηδία πάντως προκαλεί η πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Αντωνοπούλου, η οποία με ανάρτησή σας στο facebook αποσύρει (!) το ενδιαφέρον της να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, επικαλούμενη ίντριγκες και μεθοδεύσεις που προφανώς θεωρεί ότι έγιναν σε βάρος της, για να μην συμπεριληφθεί σε αυτό. Η κα Αντωνοπούλου ωστόσο φέρεται να γνώριζε όταν έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση ότι είχε ήδη αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο και επιχείρησε μια εντυπωσιακή έξοδο, αναρτώντας την καταγγελτική αυτή ανακοίνωση. Όπως ανέφερε η κα Αντωνοπούλου:

Προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε,
Θέλοντας να διευκολύνω τις διεργασίες στο κόμμα της Νεας Δημοκρατίας γιά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αλλά πρωτίστως να προστατεύσω την αξιοπρέπεια τόσο τη δίκη μου όσο και των χιλιάδων πολιτών που διαχρονικά με εμπιστεύονται από όσες θέσεις ευθύνης συμμετείχα ,δηλώνω ότι δεν μπορώ να μετέχω σε ένα ψηφοδελτιο η συγκρότηση του οποίου γίνεται με πρωτοφανείς ίντριγκες και μεθοδεύσεις, που αποτελούν βάναυση προσβολή στην προσωπικότητά μου και δεν συνάδει στην μέχρι σήμερα πορεία μου και της οικογενειάς μου διαχρονικά.
Θεωρώ αυτονόητο ότι θα μετέχω ολόψυχα , όπως πάντα έκανα, στον αγώνα και στην πανστρατιά γιά τη μεγάλη νικη της Νέας Δημοκρατίας .

Ελενα Ι . Αντωνοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.