«Ψηλά» ο Βόλος στα λιμάνια κρουαζιέρας

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. Λιμένων, Χρήστο Λαμπρίδη

Τις υποδομές στο εμπορικό λιμάνι, καθώς και τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και επισκέφθηκε χθες, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Εγκατάστασης και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος συνομίλησε με τη διοίκηση της ΟΛΒ Α.Ε. και τη Λιμενική Αρχή Βόλου για τις προοπτικές της γενικότερης ανάπτυξης του λιμανιού, την οικονομική του θέση, αλλά και για τα σχέδια της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής όσον αφορά την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Όπως υποστήριξε ο κ. Λαμπρίδης, ο Βόλος, είναι ψηλά στη λίστα των λιμανιών, ως προορισμός κρουαζιέρας.
Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση για τη σημαντική μείωση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου, ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε πως η διοίκηση συμμετείχε στα «Ποσειδώνια», με σκοπό την περαιτέρω προβολή του λιμανιού, ενώ στόχος είναι να χαράξει νέα ρότα . Επιδιώκεται να συμπεριληφθεί το λιμάνι σε ένα άλλο δίκτυο που αφορά περισσότερο τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ ήδη έχουν δηλωθεί οι πρώτες 18 αφίξεις για το 2018.
Συνάντηση με Μ. Χρυσοβελώνη
Στο μεταξύ, η τ. υφυπουργός και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε συνάντηση χθες, με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, στα πλαίσια επίσκεψης του με αφορμή την τελετή λήξης της Ναυτικής Εβδομάδας την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου «κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου, όπου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ήδη παρουσιάζονται ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Βόλος όπως και τα νησιά των Σποράδων αποτελούν κύριο προορισμό για την κρουαζιέρα.
Η κρουαζιέρα είναι ο δεύτερος πυλώνας μετά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Μαγνησίας. Ο κ. Λαμπρίδης ζήτησε από την Μ. Χρυσοβελώνη, με την ιδιότητά της ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας αλλά και με την εμπειρία που αποκόμισε στο υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ, να συνεχιστεί η συνεργασία τους, ορίζοντας την επόμενη συνάντηση στην Αθήνα προκειμένου να προγραμματιστούν οι νέοι στόχοι για θέματα υψηλού ενδιαφέροντος που αφορούν στο Βόλο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.