Ψυχρή … εισβολή σε Βόλο και Πήλιο

Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη, μικρή άνοδος θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια, το Σαββατοκύριακο

Θα αποχαιρετίσουμε αύριο τον καλό καιρό, την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες και θα υποδεχτούμε μία ψυχρή εισβολή που έρχεται από τις βόρειες χώρες και θα φέρει σε Βόλο και Μαγνησία, χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές αλλά και χιόνι. Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Τακούδη, μετεωρολόγο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, το ψυχρό αυτό κύμα δεν θα διαρκέσει πολύ και δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Θα μας θυμίσει όμως ότι … διανύουμε ακόμη χειμώνα.
Μία ημέρα ακόμη θα έχουμε στη διάθεσή μας με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες, πριν υποδεχτούμε το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ο υδράργυρος θα είναι σε υψηλά επίπεδα.
Από το βράδυ της Τρίτης υπάρχει μία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, που θα επηρεάσει και τη Μαγνησία. ” Έχουμε ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα περάσει από την περιοχή μας, έχουμε ψυχρές αέριες μάζες που κατεβαίνουν από τις βόρειες περιοχές, έχουμε βοριάδες που θα εξελιχθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά σε ισχυρούς ανέμους, καθώς θα φτάσουμε τα 7 και πιο κεντρικά τα 8 μποφόρ στο βορειοδυτικό Αιγαίο”, ανέφερε ο κ. Τακούδης.

«Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις»

Στην περιοχή μας θα σημειωθούν βροχές και στις ορεινές περιοχές κι έπειτα και στις πεδινές περιοχές. Ξημερώνοντας Τετάρτη στις ορεινές περιοχές και ιδίως στο Πήλιο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης το χιόνι θα κατέβει μέχρι τα 500-600 μέτρα.
Σύμφωνα με τον κ.Τακούδη, δεν θα είναι πολλά τα εκατοστά του χιονιού, αλλά θα είναι αρκετά ώστε να μας θυμίσει ότι έχουμε χειμώνα.
Στις πεδινές περιοχές θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες προς το τέλος της ημέρας θα κοπάσουν. “Έχουμε πτώση της θερμοκρασίας ίσως και σε μονοψήφιο αριθμό και μέσα στο Βόλο, δηλαδή μέγιστες τιμές το μεσημέρι γύρω στους 9 βαθμούς. Τετάρτη προς Πέμπτη τα φαινόμενα τελειώνουν, έχουμε και καθαρό ουρανό σε πολλές περιοχές. Στην πόλη του Βόλου η θερμοκρασία θα ξεκινήσει λίγο πάνω από το μηδέν, στις πεδινές η θερμοκρασία θα είναι στους 0 βαθμούς ίσως και λίγο αρνητικέ ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές ο υδράργυρος θα δείξει -4 ή -5 βαθμούς Κελσίου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.
Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, η θερμοκρασία στο Βόλο θα κυμανθεί κοντά στους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα πεδινά θα φτάσει τους 5-6 βαθμούς και τους 3-4 στα ορεινά. Ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ μπορεί να σημειωθεί μία ασθενής χιονόπτωση στο Πήλιο και την Όθρυ.
Από την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, θα υπάρχει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που την Κυριακή μπορεί να φτάσει και τους 10 βαθμούς. Γενικά, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν οι βοριάδες και θα υπάρξει ηλιοφάνεια.
Τέλος, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε για το σύντομο ψυχρό φαινόμενο που θα έρθει στην περιοχή μας την Τετάρτη, πως δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, αντίθετα θα ωφελήσει η βροχή και το χιόνι το έδαφος, καθώς υπήρξε μια μακρά περίοδο ανομβρίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.