Πτώσεις δέντρων από την ισχυρή ανεμοθύελλα στη Ζαγορά

Φωτό αρχείου
Πολλά προβλήματα από τη χθεσινή κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Π. Κουτσάφτη

Δοκιμάστηκε για ακόμη μία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου, καθώς από τη χθεσινοβραδινή ανεμοθύελλα, που σημειώθηκε στην περιοχή, καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων και πολλά προβλήματα προσβασιμότητας, όπως τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης. Αυτή στιγμή συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, τόσο μέσα στους οικισμούς, όσο και κοντά στα σημεία, όπου οι κάτοικοι της περιοχής μαζεύουν τις ελιές.

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν “ξεσπάσει” στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου εδώ και μία εβδομάδα, προκαλώντας πολλές ζημιές.
“Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε μία μεγάλη βροχόπτωση και έπεσαν 340 χιλιοστά νερό. Ειδικότερα, είχαμε πολλές ζημιές στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς και Πουρίου και χθες το βράδυ με αυτή την ανεμοθύελλα είχαμε πτώσεις δέντρων , γιγαντιαίων δέντρων. Δεν είχε πολλή βροχή, αλλά είχε τεράστιο αέρα και εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους πέσανε πολλά δέντρα. Ευτυχώς που δεν είχαμε χειρότερα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσάφτης.
Τα περισσότερα προβλήματα προσβασιμότητας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έχουν αποκατασταθεί, καθώς από τους οικισμούς μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα τα φερτά υλικά, ενώ αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνεργεία στη δημοτική ενότητα Πουρίου προς το Χορευτό, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές κι ένα συνεργείο πραγματοποιεί καθαρισμούς στους αγροτικούς δρόμους, κοντά σε περιοχές που μαζεύουν οι κάτοικοι ελιές.
” Ο Δήμος είναι “πληγωμένος” από τις μεγάλες πλημμύρες του 2018. Είχαμε και πέρυσι έχουμε και φέτος και δεν ξέρω που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση. Κάναμε μία επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών και περιμένουμε από μέρα σε μέρα να μας δώσει μια ειδικότερη ενίσχυση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε κάποιες έκτακτες ανάγκες που έχουμε”, τόνισε.
Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου και γενικότερα όλο το Πήλιο είναι πάρα πολλά, όπως σημείωσε ο κ. Κουτσάφτης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “έχουμε αφενός τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία μας κυνηγούν αμείλικτα, έχουμε από την άλλη πλευρά κάποιες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα κι έχουν σταματήσει όλες οι άδειες”.
Συμπλήρωσε δε, πως ο Δήμος ανέμενε από την νέα κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε οι δημοπρασίες σε έκτακτες ανάγκες να γίνονται πιο γρήγορα κι αποκτήσει και ο Δήμος τεχνική επάρκεια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί έργα πολύ πιο ουσιαστικά και κυρίως πιο γρήγορα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.