Κάηκαν ελαιόδενδρα, ζωοτροφές και χόρτα από τη φωτιά στον Ξηριά Αλμυρού

Σε έκταση 40 στρεμμάτων περίπου

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση από τη φωτιά που ξέσπασε στις 13.45 κοντά στον χείμαρρο Ξηριά του Αλμυρού, προσωρινά φούντωσε λόγω του αέρα και μαύρος καπνός έφτασε και στην πόλη του Αλμυρού. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής πήγαν στο σημείο, στις 17.40 η φωτιά ήταν υπό μερικό έλεγχο και ο απολογισμός είναι καμένα περίπου 50 ελαιόδενδρα, μια πρόχειρη κατασκευή με ζωοτροφές, καλάμια που υπήρχαν στο χείμαρρο και ξερά χόρτα σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων.

Η φωτιά ξεκίνησε από χωράφι δίπλα από τον χείμαρρο, μπήκε στην κοίτη του Ξηριά, πρόσκαιρα θέριεψε, καθώς βρήκε καύσιμη ύλη από τα ξερά χόρτα και πλαστικά ή λάστιχα που υπήρχαν από τις πλημμύρες του Ιανού.
Άμεσα στο σημείο πήγαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και σε δεύτερο χρόνο τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Βόλο.

Ο αέρας που φυσούσε είχε αποτέλεσμα την επέκταση της φωτιάς που από μια γέφυρα στο ύψος της εθνικής οδού έφτασε μερικά χιλιόμετρα από την πόλη του Αλμυρού.
Ευτυχώς, οι δυνάμεις πυρόσβεσης την έπιασαν, όπου έβγαινε έξω από την κοίτη του Ξηριά την έσβηναν και η κατάσταση σχεδόν τέσσερις ώρες μετά ήταν ελεγχόμενη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.