Διπλό το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Αλμυρού

Μετά το Αργιλοχώρι φωτιά το μεσημέρι δίπλα στο δάσος Κουρί

Με διπλό μέτωπο φωτιάς βρίσκονται αντιμέτωποι οι πυροσβέστες στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς εκτός από τη μεγάλη φωτιά που καίει από το πρωί στην περιοχή Νανέικα, στο Αργολοχώρι, στις 14.30 ξέσπασε νέα φωτιά δίπλα στο δάσος Κουρί.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. με επτά πυροσβέστες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Κουρί έκανε σιτοκαλαμιές σε έκταση 5 στρεμ. μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, «μάχη» για να περιορίζουν τη φωτιά δίνουν από το πρωί οι πυροσβέστες στο Αργιλοχώρι. Μέχρι στιγμής κάηκαν υπολείμματα καλλιεργειών και χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια), ενώ η ζέστη, σε συνδυασμό με τον αέρα δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνα ενημερώθηκε για τη φωτιά στις 9.50 το πρωί και άμεσα στο σημείο πήγαν τρία υδροφόρα οχήματα. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή και άλλων δυνάμεων, οπότε κατέφτασαν άλλα τρία οχήματα από την Π.Υ Βόλου και ένα όχημα από τη ΒΙΠΕ. Συνολικά στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες.
Το μεσημέρι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.