«Ουρές» χθες στην Ερμού- Ξεκίνησε να «ζεσταίνεται» η αγορά του Βόλου

Φωτό αρχείου
Με φόντο τις εκπτώσεις οι Βολιώτες έτρεξαν για τις αγορές τους

Με εκπτώσεις που φτάνουν ακόμη και το 60% και με μεγάλο απόθεμα, υποδέχτηκαν τη Δευτέρα οι έμποροι του Βόλου τους καταναλωτές που φαίνεται ότι περίμεναν με ανυπομονησία το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Κι αν το πρωί οι θερμοκρασίες ήταν τσουχτερές, όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο γέμισαν από κόσμο οι δρόμοι της εμπορικής αγοράς του Βόλου. Μάλιστα σε ορισμένα καταστήματα δεν έλειψαν και οι μεγάλες ουρές, με τους Βολιώτες να αναμένουν υπομονετικά για να κάνουν τις αγορές τους. Χθες, η κίνηση ήταν πάλι αυξημένη κατά διαστήματα, με την αγορά να μένει ανοιχτή έως τις 8 το βράδυ.
Στην πρεμιέρα της επαναλειτουργίας της εμπορικής αγοράς, οι καταστηματάρχες, τηρώντας τα μέτρα, περίμεναν πως και πως το άνοιγμα των καταστημάτων τους μετά από 72 ημέρες Lockdown και μια μικρή περίοδο εφαρμογής του click away, στην οποία όμως δεν μπόρεσαν να δουλέψουν όπως είχαν προγραμματίσει.
Όπως επεσήμαναν οι έμποροι, αυτό το διάστημα του lockdown δημιούργησε ανάγκες στον κόσμο γι’ αυτό και αμέσως ξεκίνησαν τις αγορές τους. Σημείωναν πως δεν μπορούν όλοι να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές, καθώς είτε δεν έχουν τις γνώσεις, είτε φοβούνται πολλοί να πληρώσουν μέσω διαδικτύου γι’ αυτό και περίμεναν πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα, για να τα επισκεφθούν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους όπως γνωρίζουν.
«Ραντεβού κλεισμένα για όλη την εβδομάδα»
Ο περισσότερος κόσμος στράφηκε σε αγορές στο κομμάτι της ένδυσης και της υπόδησης, αλλά και σε αθλητικά είδη, όπου σε ορισμένα καταστήματα είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές, καθώς επιτρέπεται να εισέλθει στο κατάστημα 1 άτομο ανά 25τ.μ.. Πολλές ήταν και οι μαμάδες μικρών παιδιών, που έχουν επιστρέψει στο σχολείο και πραγματοποιούσαν τις απαραίτητες αγορές για τα παιδιά τους. Στο μεταξύ, άνοιξαν και τα κομμωτήρια, όπως και τα κέντρα αισθητικής με τις κυρίες κατά κύριο λόγο να σπεύδουν για τον καλλωπισμό τους, ενώ και πολλοί άντρες επισκέφθηκαν τα κουρεία καθώς η εμφάνισή τους θύμισε το πρώτο Lockdown του περασμένου Μαρτίου-Απριλίου. Μάλιστα τα ραντεβού σε πολλά κεντρικα κομμωτήρια είναι κλεισμένα για όλη την εβδομάδα τουλάχιστον. Οι έμποροι της πόλης περιμένουν να δουν πως θα κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες, προκειμένου να κάνουν… ταμείο.
Να σημειωθεί πως οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους 2 ώρες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, στέλνοντας μήνυμα και γράφοντας 2, τα στοιχεία τους και αποστολή στο 13033.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.