“Βγαίνουμε αγορά, ψωνίζουμε τοπικά” (video)

Διαφημιστική καμπάνια του Επιμελητηρίου με τις ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Σποράδων για τη στήριξη της αγοράς

Με σύνθημα “βγαίνουμε αγορά, ψωνίζουμε τοπικά”, το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με τις δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού, της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων δημιούργησαν μία διαφημιστική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και σήμερα έγινε η παρουσίαση και του τηλεοπτικού σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι επαγγελματίες του Βόλου.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς

” Θεωρούμε ότι μέσα από την περιπέτεια που περάσαμε με τον covid 19 έπρεπε κάτι να κάνουμε και να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να στηρίξουμε την αγορά μας”, τόνισε η κ. Θέκλα Καμμένου στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση της διαφημιστικής καμπάνιας.
Η αφίσα της καμπάνιας παραπέμπει εικαστικά στις αφίσες και τα σποτ του “Μένουμε Σπίτι”, αλλά αυτή τη φορά το σύνθημα είναι εντελώς το αντίθετο: “Βγαίνουμε από το σπίτι , ψωνίζουμε και στηρίζουμε την τοπική αγορά”, σημείωσε η κ. Καμμένου, επισημαίνοντας πως οι πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού σποτ είναι επαγγελματίες της περιοχής.
Ενωτικός και βάζοντας πάνω απ’ όλα τη συνεργασία και τη συνέργια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης μίλησε για την πρωτοβουλία στήριξης της τοπικής αγοράς υπογραμμίζοντας πως “Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας βρεθήκαμε κοντά με τις δύο Ομοσπονδίες και αποφασίσαμε από δω και στο εξής, κάποια θέματα και ζητήματα που αφορούν στη στήριξη της τοπικής αγορά να υπάρχει συνεργασία και να περάσουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε”.
Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε παρόμοιες διαφημιστικές καμπάνιες και για τον τουρισμό.
Διαφημιστικό μπάνερ και αφίσα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς

Ο κ. Μπασδάνης βέβαια εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί στο μέλλον σχολιάζοντας πως ” Θεωρούμε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη πολύ, το λένε οι ειδικοί, ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε κοντά στην κοινωνία και την αγορά. Θα πρέπει να στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα που είναι εξαιρετικά και τις τοπικές επιχειρήσεις. Πολλές πολυεθνικές κλείνουν τις πόρτες. Δεν φοβάμαι για τις θέσεις εργασίες που θα χαθούν από το λουκέτο πολυεθνικών , γιατί θα δημιουργηθούν νέες στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και στον τομέα του εμπορίου. Αυτή την αγορά πρέπει εμείς να στηρίξουμε”.
Κάλεσμα στήριξης των τοπικών επαγγελματιών απηύθυνε από την πλευρά της η κ. Δώρα Καναβιτσά, γραμματέας της ΟΕΒΕΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά “Καλούμε όλους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και προϊόντα του τόπου. Να πράξουμε με ενότητα και πνεύμα αλληλεγγύης για να επιβιώσουμε όλοι. Να σκεφθούμε τον τόπο μας και το αύριο” και ευχαρίστησε τους επαγγελματίες όλων των κλάδων, που συμμετείχαν θερμά στη διαφημιστική αυτή καμπάνια.
Τέλος, ο κ. Κώστας Τσουράπας πρόεδρος ΟΕΒΕ Β. Σποράδων ευχήθηκε υγεία σε όλους και υπογράμμισε πως ” Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Δημιουργήσαμε μια ωραία ομάδα, κάναμε ωραία σποτάκια, είμαστε ενωμένοι και ελπίζουμε όλοι να συμβάλλουν για το καλύτερο”.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου τονίστηκε πως οι συντελεστές του σποτ είναι επαγγελματίες από την περιοχή.
Ειδικότερα τη σκηνοθεσία του σποτ έκανε ο Γιώργος Λάγδαρης, το σενάριο επιμελήθηκαν οι Θέκλα Καμμένου και Γιώργος Λάγδαρης, το voice over η Μένια Παπαδημητρίου, ενώ το δημιουργικό και τα γραφιστικά της καμπάνιας έκανε ο Σταμάτης Παπαδήμος.

Δείτε το βίντεο για τη στήριξη της εμπορικής αγοράς:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.